Martin Leth Simonsen spillede sig 21 pladser frem i feltet og sluttede som bedste dansker i Dimension Data Pro-Am i Sydafrika. Hans 68’er (-4) gav en delt 11. plads. Samtidig måtte turneringens hidtil bedste dansker, Martin Ovesen, notere en 73’er og det betød et fald på 12. placeringer til delt 19. plads i -12.

Afgørelsen blev spektakulær. George Coetzee havde med seks birdies indhentet og overhalet Christiaan Bezuidenhout (billedet) og lå i -24 inden sidste hul, mens Bezuidenhout var på -23. Coetzee kunne imidlertid kun levere en par på det afsluttende par5 hul, og da Bezuidenhout sænkede et eagleputt, vandt han turneringen med ét slag.

Turneringen tæller til både Challenge Tour og Sunshine Tour, så det bliver til gode ranglistepoints til Martin Simonsen og Martin Ovesen. Bezuidenhout, derimod, slår normalt sine slag på European Tour og er i Top60 i verden, så for ham gav sejren en pæn skilling i lommepenge og lidt points til verdensranglisten.

Foto: Getty Images

Forrige artikelTæt duel i Hollywood – Top25 til Nanna og Nicole
Næste artikelScott sled sig til sejren
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.