Fem gange tidligere er US Open spillet på Pebble Beach, og fem gange har der været sensationelle afslutninger, om end af vidt forskellig slags.

1972: Jack Nicklaus, der gentagne gange vandt Bing Crosbys Pro-Am på banen, vandt sin 11. major og slog et af sin karrieres mest berømte slag. Han fortæller selv: – På par-3 hullet 17 stod vinden voldsomt ind i mit ansigt fra venstre. Jeg valgt et fuldt 1-jern og havde været helt tilfreds, hvis jeg var havnet i bunker.
Bolden hoppede på green, ramte flaget og lagde sig pænt ved siden af hullet til en let birdie. Gennemsnitsscoren i sidste runde var 78,8, Nicklaus vandt i +2, tre slag foran nærmeste konkurrent.

1982: Tom Watson og Nicklaus lå lige, da Watson skulle chippe fra semirough på 17.
– Få den tæt på, rådede caddien.
– Jeg holer den, mente Watson, og da han gjorde det, løb han en berømt æresrunde omkring greenen.
For en sikkerheds skyld sænkede han et putt fra 6 meter på sidste hul for to slags forspring.

1992: Tom Kite var sluttet 19 gange i top-10 og var blevet 42 år.n Sidste runde var en barsk oplevelse med et scoringsgennemsnit på 77,3, men to spillere klarede at slutte under par: 1. Tom Kite -3. 2. Jeff Sluman -1.

2000:
Millenium-turneringen måtte gerne være speciel og blev lagt på Pebble Beach, hvor man fik en ny slags spænding under umulige forhold: Hvor mange ville slutte under par? Hvor stor margin ville vinderen have?
Tiger Woods spillede en af sit livs flotteste turneringer. Ikke et eneste treputt og 34 etputt. Han sluttede i rekordscoren -12, og det var med et rekordforspring på 15 slag til nr. 2. Utroligt, og han vandt også de tre følgende majors.

2010: Endelig var det europæernes tur: Man troede ikke sine egne øjne, da nordireren Graeme McDowell i par sluttede et slag bedre end Gregory Havret, mens Ernie Els blev nr. 3 og Phil Mickelson/ Tiger Woods delte fjerdepladsen.

Forrige artikelVinderne hædres på Wall of Champions
Næste artikelKoerstz Madsen nr. 7, beskedent på Challenge Tour
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.