Det er utroligt hvad ét lille, misset putt kan betyde i golf.

Nicole Broch Estrup var på førstepladsen i Aramco Saudi Ladies International efter en fejlfri for9, som hun havde spillet i -3, og bragt sig til 9 under par. På 10. hul missede hun et kort par-putt, og derfra var det som om alt kollapsede.

På banens letteste hul, par5-hullet 12, skulle hun næsten være glad for at det ‘kun’ blev en ‘snemand’, og selvom hun fik rettet det lange spil ind, så svigtede putteren fuldkommen. Gode birdie-muligheder blev misset, og et par tre-putts blev det også til. Nicole faldt fra førstepladsen til delt 15. plads i 3 under par, og ikke færre end 8 slag efter den førende thai, Patty Tavatanakit, der solidt spillede sig til 11 under.

Der er dog stadig en ganske god chance for at vi får en dansk vinder, for mens Nicoles spil brød sammen, strøg Emily Kristine Pedersen frem til tredjepladsen efter en fejlfri runde i 6 under. Hun er 7 under par, 4 slag fra førstepladsen, med mulighed for at lægge pres på Tavatanakit i førerbolden, hvor de får selskab af tyske Esther Henseleit, der havde dagens bedste runde, 65, og er alene på andenpladsen i 8 under par.

Fire klar til finalen

På Challenge Tour er fire danskere klar til søndagens finalerunde i Dimension Data Pro-Am, hvor David Ravetto fører i -12. Søren Broholt Lind er nummer 10 i -7, Rasmus Neergaard-Petersen og Nicolai Kristensen er nummer 17 i -5 og Hamish Brown nummer 20 i -4.

Oliver Hundebøll ser ud til akkurat at trække nitten. Han ligger lige udenfor cuttet i +1, men der er stadig spillere på banen, så et spinkelt håb lever.

John Axelsen, Martin Simonsen, Jeppe Kristian Andersen, Jonathan Gøth-Rasmussen og Joachim B. Hansen er færdige.

Foto: Mark Runnacles/LET

Forrige artikelBegivenhedsrig dag i LA
Næste artikelBedste venner i duel om titlen
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.