Det blev til en uventet og fornem andenplads til Emily Pedersen (billedet/Getty) i Aberdeen Investment Ladies Scottish Open, endda efter omspil med Azahara Muños, Spanien, Cheyenne Knight, USA og Stacy Lewis, USA, der sejrede med en birdie på første omspilshul. Kvartetten delte føringen efter 72 huller i -5.

Smørumspilleren var bedst af alle i de sidste bolde, og på 14. hul kom hun i delt førsteplads blot for på 15 at misse et parputt på ½ meter, som hun formentlig vil have mareridt over efter udfaldet – som hun kan over endnu et par missede korte putts tidligere på runden.

I stedet bør hun tænke på stribevis af fornemme slag – også svære putts, som hun holede, ikke mindst på 17 og 18 – og runden i -3, som bragte hende i den førende kvartet. Måske også på den sympati, som tv-kommentatorerne (britiske) viste med en gennemgang af hele hendes liv og tilbageholdt åndedræt, mens de håbede, at hun ville hole det næste putt.

Slutrunden var ualmindelig underholdende med mange fine og mange rædsomme slag af alle, der var involveret i topstriden. Det var rart for Pedersen ikke at være i førerbolden, hvor Muñoz var ulideligt langsomt spillende. Det bragte Jenifer Song ud af fatning, mens Stacy Lewis imponerende klarede at holde koncentrationen.

I øvrigt havde hun tabte sine tre tidligere omspil på LPGA, og Knight havde tabte to omspil, så der var ingen, der havde mental fordel af tidligere succes’er i denne situation.

Nanna Koerstz Madsen spillede søndag hele turneringens bedste runde: 65 slag og -6. Det bragte hende til -4 og var til slut kun et enkelt slag fra omspil. En delt femteplads var værd at tage med, og i et interview på Golf-TV mente hun, at hun nok var bedre under mindre pres.

Nicole Broch Larsen gik sidste runde i +2 og sluttede som nr. 29 i +3. Tre danskere i top-30 er ikke hverdagskost, når hele verdenseliten er samlet. Vi glæder os til fortsættelsen i den kommende uges AIG Women’s Open, hvor den danske trio igen er i feltet.

Forrige artikelSi Woo Kim fører med to
Næste artikelAnden sommersejr til Horsfield
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.