Både på LPGA Tour og på PGA Tour er det europæere, der fører efter første runde, men det er en colombianer, der stjæler sympatien.

Hos kvinderne, der spiller Pelican Women’s Championship ved Tampa, har British Open-sensationen Sophia Popov fra Tyskland spillet sig i front i -6. Det er to slag bedre end sydafrikanske Ashleigh Buhai. Begge danskerne er inden for cuttet; Nanna Koerstz Madsen som nr. 46 i +2, Nicole et slag dårligere som nummer 63. Banen spiller svært til par70, og blot 21 spillere er under par efter første runde.

Godkendt åbning

Hos herrerne er der også europæisk i toppen, hvor den tidligere vinder af Made in Denmark, Matt Wallace, kom rundt i -6. Han deler føringen i en historisk stærkt besat RSM Classic i Georgia med colombianske Camilo Villegas (billedet). Skulle Villegas holde fast i den placering helt til søndag, vil det være årtiers mest hjerteskærende vinderhistorie. Han og hans kone mistede tidligere på året deres lille datter til kræft, og det har i de senere år været vanskeligt for den tidligere vinder på touren at fastholde sit niveau og spilleretten på PGA Tour.

Danske Sebastian Cappelen fik en godkendt åbning på turneringen, der er hans første i seks uger. Han kom rundt i -2, hvilket er en delt 31. plads.

Flere af turneringens store navne kom i øvrigt helt skævt fra land: Lee Westwood (+6), Sebastian Muñoz (+6) og Jason Kokrak (+5). Der spilles på to forskellige baner på Sea Island Resort, Seaside og Plantation.

Foto: Getty Images