Capital One – the Match kunne være blevet alle tiders fuser. Regnen stod i perioder ned i stænger, og det blæste kraftigt over Medalist Golf Club i Hobe Sound nord for Miami. Ville Tiger Woods og Phil Mickelson markere sig som spillere i verdenstoppen i stedet for afdankede stjerner efter en lang pause? Kunne de to tidligere NFL-quarterbacks Peyton Manning og Tom Brady levere spil af en klasse, så det var værd at se på?

CNN havde for første gang i mere end et par måneder sløjfet Situation Room med Donald Trump-pressekonference og opgørelse af alverdens coronadøde i prime time og transmitterede live golf i fem timer, kun afbrudt af reklamepauser, som nok føltes lange, men aldrig kostede nogen af golfslagene. Vi fik hvert eneste på de 18 naturskønne og originale huller, som udgør Tiger Woods’ hjemmebane, og matchen mellem Woods/Manning og Mickelson/Brady var fascinerende med mange højdepunkter hele vejen, til førstnævnte havde vundet 1 up, efter at Woods havde sendt sit putt til et par centimeter, hvor to putts ville vinde.

For-9 blev spillet som fourball bestball, og længe så det ud, som om Woods regerede og selv kunne afgøre det hele. Han ramte hver fairway og hver green, og efter seks huller var han og Manning 3 up og kunne have været mere. De to quarterbacks havde mange møgslag, men efterhånden som nerverne lagde sig, viste de også topklasse. Som da Manning faktisk vandt to huller med lange putts (Woods ville have haft chancen bagefter); og som da Brady efter seks rædselshuller pludselig holede fra 90 m med et skønt wedgeslag med masser af backspin. Det gav en birdie, men delte kun hullet. Woods havde nemlig et eagleputt, som han kun missede hårfint, efter at Brady havde meddelt, at ‘du vover at hole det her!’

Tre af fire spillede i shorts. De havde ingen caddies, men alle spillede fra luksuscarts, Tigers med eget ‘våben’ på siderne. Stemningen var munter, og selv om der blev samlet mere end 40 mio $ ind til velgørenhed, viste matchen – ligesom Preben Elkjær mod Søren Kjeldsen – hvor hyggelig golf kan være, også selv om styrkeforskellen på spillerne er betydelig.

På bag-9 havde de to football-players smidt de fleste nerver, og det var vigtigt, for nu blev der spillet greensome. Alle spillere slog ud, og så valgte hver side, hvilken bold de ville spille videre med, og slog skiftevis resten af vejen til hullet.

På en række huller drivede amatørerne så godt, at proerne kunne slå andetslaget, og det var ikke mindst flot af Brady, der ikke havde en driver i baggen, men brugte trekøllen.

Der blev løbende samlet ind, og flere markante navne meldte sig. Fx Brooks Koepka, der efter seks huller tweetede, at fik Brady en birdie på for-9, ville han donere 100,000 $. Brady fik birdie på det følgende hul!

At det skulle være på CNN, man fik årets hidtil mest underholdende golfoplevelse, havde jeg ikke gættet, men jeg skal love for, at varen blev solgt perfekt.

Med henblik på PGA Tour resten af året kan vi konstatere, at Phil Mickelson stadig kan samle sig sammen til store præstationer, og Tiger Woods har sit overdådige spil i behold og driver bedre end måske nogensinde, men der var tegn på, at fysikken kan genere, når han har spillet nogle timer. På den anden side vil forholdene sjældent være så udfordrende vejrmæssigt som på denne skønne golfaften.

På Gettys billede ses fv Manning, Woods, Mickelson og Brady i den smule lys, som til slut var tilbage under  de mørke skyer.