Cameron Champ førte med tre slag inden finalen på Safeway Open, og den føring holdt han uden de store dikkedarer – omend han gang på gang måtte sænke angstfremkaldende par putts fra en til tre-fire meter, og sågar også et chip udefra på 11. hul. Men der kom ikke for alvor angreb nedefra, så sejren så knusende sikker ud lige indtil de sidste to huller, hvor det pludselig blev meget spændende.

Canadiske Adam Hadwin fik pludselig gang i birdiemaskinen, og tre birdies i træk på 16., 17. og 18. samt det faktum, at Champ omsider missede et kort par putt på 17. hul, betød at de to var helt lige inden Champ skulle spille sidste hul.

Han løste opgaven perfekt. Et drive på 369 yards lige ned i midten.Et 8-jern ind mod green, der dog blev en anelse for kort, og et perfekt chip til en meter afgjorde sagen.

Alle i tårer

Da det afgørende putt var sænket kunne Champ strække armene i vejret i jubel, dog blot for sekunder efter at bryde sammen i tårer. Hans bedstefar, Mack, ligger dødeligt syg med mavecancer på et hospice i Sacramento nær ved Silverado Resort & Spa, og hele ugen har Champ talt om bedstefaderen og hans indflydelse på hans karriere. Champs far, Jeff, fulgte passioneret med fra tribunen, hans kæreste var der og flere onkler, og nu hvor sejren var hjemme fik følelserne fik løb. Ikke et øje var tørt, og det var imponerende at 24-årige Cameron Champ have overskud nok til at gennemføre det obligatoriske vinderinterview i nogenlunde følelsesmæssig kontrol. “Om jeg så vinder ti gange, så vil denne sejr være det største øjeblik i min karriere, sagde han.

Sejren var Champs anden indenfor lige godt et år, og den bringer ham op på andenpladsen på FedEx Cup ranglisten.

Foto: Bedstefar Mack var med over mobiltelefonen i sekunderne efter Cameron Champs sejr, og hans far Jeff og hele familien tudede om kap. (Getty Images).

Forrige artikelGolfbladet – Oktober 2019
Næste artikelTirsdagsanekdoten om første gang, golfspillet døde
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.