Banen på Muirfield Village GC i Dublin Ohio viste tænder på moving day, hvor størstedelen af finalefeltet i The Memorial sluttede i middel eller dårligere, og der blev vendt grundigt op og ned på stillingen.

Efter fire imponerende birdies på hul 13-16 gik Jon Rahm (billedet/ Getty) i spidsen i -12 med fire slag ned til Tony Finau og Ryan Palmer, der begge led tilbageslag på bag-9. Finau førte faktisk en overgang i -12 med tre slag.

Rahm spillede med stor tålmodighed og kæmper ikke blot for sin karrieres bedste sejr, men også for at overtage toppen af verdensranglisten fra Rory McIlroy. Nordireren havde en mystisk runde med seks birdies og seks bogeys og ligger som 12 i -2.

Søndag skal feltet ikke kun kæmpe med de knaldhårde greens, som det ikke er til at stoppe sine bolde på, men også med en vind på op til 12 sekundmeter. Hullerne 16-18 er hhv. det sværeste, det næstsværeste og det tredjesværeste, så intet vil være afgjort før til allersidst.

Rahms føring ser stor ud, men forholdene kan give en chance også for nr. 5. Jason Day og Henrik Norlander -5 og 7. Matt Wallace og Chez Reavie -4.

Blandt dagens tabere var Viktor Hovland, der gik i +5 og ligger som 29 i +1. Tiger Woods’ runde i -1 gav et avancement på 26 pladser til nr. 37 i +2.

Vil man følge scoringen, skal man være opmærksom på, at starttiderne pga. vejrudsigten muligvis rykkes frem, men i øvrigt kan man følge afslutningen på Golf-tv fra kl. 19 med Jesper Knudsen og Søren Hansen som kommentatorer.

Forrige artikelJoël Stalter vandt vandpantomime
Næste artikelGolfbladet – Juli 2020
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.