In Gee Chun fører fortsat kvindernes major, KMPG Women’s PGA Championship, og hun gør det fortsat ganske komfortabelt med tre slag. Men for første gang i denne uge viste den smilende koreaner, der to gange tidligere har vundet en major, begyndende svaghedstegn, og med bogey på 15. og en nærmest heldig dobbeltbogey på 16. reducerede hun sit eget forspring inden søndagens finale til bare tre slag.

Chun gik tredje runde i 75 (+3) og er 8 under par, andenpladsen deles af Lexi Thompson, Hye-Jin Choi og Sei Young Kim i -5, og de to første skal ud i førerbolden i aften.

Lidt længere nede, men bestemt indenfor mulighedernes afstand finder man så stærke navne som Hannah Green (-4), Atthaya Thitikul, Brooke M. Henderson, Jennifer Chang og Jennifer Kupcho (-3), og lige efter dem; bl.a. Minjeee Lee (-2), Anna Nordqvist, Jessica Korda, Lydia Ko og Jin Young Ko (-1). Det bliver en spændende afgørelse.

Emily Kristine Pedersen? Hun spillede fint, scorede skidt og gik 77 (+5), hvilket placerer hende på delt 64. plads.

Venner i duel

På PGA Tour ligger de rigtigt gode venner, Xander Schauffele (-17) og Patrick Cantley (-16) i spidsen for Travelers Championship, med Sahith Theegala alene på tredjepladsen i -14. Rory McIlroy havde en skidt dag på kontoret og gik den ellers meget scorebare bane i +2. Skuffende efter nordirerens flotte indledning.

Senior major

I et tætpakket turneringsprogram denne uge, har vi helt overset Senior US Open, men det er jo en major for de 50+ årige og her har Padraig Harrington lagt sig komfortabelt i spidsen med -11, hele fem slag foran Gene Sauers og Rob Labritz. Det ligner den første senior-major til den irske tidligere Ryder Cup-kaptajn, som har tre ‘rigtige’ majors på sit CV.

Foto: Getty Images