De seneste to udgaver af Australian PGA Championship er blevet vundet af 26-årige Cameron Smith, men han får svært ved at levere et historisk hattrick. I hvert fald indledte han titelforsvaret med en runde i 74 slag (+2) på Royal Pines Resort og ligger et par slag fra cutgrænsen allerede inden 1. runde er helt færdigspillet.

Nicolai Højgaard var ude i første bold, og indledte sit australske eventyr med en birdie. Siden fulgte tre mere, men også en dobbeltbogey på 9. hul og to bogeys, den ene på 17., og dermed er den 18-årige dansker placeret omkring en 54. plads i par – inden for det aktuelle cut, men fem slag fra førstepladsen, der indehaves af australiernes Herbert Lucas og Brett Rankin i -5, med en håndfuld spillere et slag efter. Blandt dem den 21-årige Min Woo Lee, hvis storesøster Minjee Lee er en af kvindegolfens allerstørste stjerner og flere gange vinder på LPGA Tour.

Følg livescoring her.

Foto: Getty Images.

Forrige artikelRegeldrama på LPGA Q-school
Næste artikelOdders skønne naturbane
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.