Vi runder fredag af med en lille rundtur til de forskellige tours, hvor der er godt dansk nyt mange steder.

Vi begynder på DPWT og Rolex Series turneirngen Scottish Open. Her gik Nicolai Højgaard en fremragende runde i 63 slag (-7) og ligger på syvendepladsen i samme score, -7. To slag efter følger Thorbjørn Olesen som nummer 17 i -5 efter en 68’er i dag. Rasmus Højgaard missede cuttet, og Rory McIlroy fører i 10 under par.

På Ladies European Tour indledtes Aramco Team Series London, og her holdt danskerne sig pænt tilbage. Smilla Sønderby og Nicole Broch Estrup i +3 deler 50. pladsen, Sofie Kibsgaard Nielsen LET-debuterede med en 78’er (+5) og Amalie Leth-Nissens trængsler fortsætter med en +7 runde. Charley Hull og Nelly Korda fører i 5 under par.

På Challenge Tour i Østrig, Euram Bank Open, spillede Jeppe Kristian Andersen sig op på delt tredjeplads i -9, efter en runde i 63 (-7). Lucas Bjerregaard er nummer 15 i -5, og Frederik Bikrelund og Sebastian Friedrichsen klarede også cuttet. Casey Jarvis fører i -12.

I Nordic League turnering Big Green Egg Swedish Matchplay tabte Mathias Gladbjerg i semifinalen til den senere vinder, islandske Axel Boasson.

Endelig spilles der j i USA. Barbasol Championship tæller til både PGA Tour og DPWT, og her spillede Christoffer Bring en fremragende runde i 65 slag (-7), og er p.t. rykket 81 pladser frem til delt 18. plads. Niklas Nørgaard er efter 12 huller på 11. plads i -8, Lucas Glover fører i 13 under.

Martin Simonsen og Marcus Helligkilde ligger p.t. delt 38. og John Axelsen er efter en 68’er inden for cuttet, Oliver Hundebøll kommer trods en god runde i dag til at misse cuttet, og det ligger Søren Kjeldsen også til, med mindre han går de sidste ni huller i 5 under par.

Til sidst så lå Emily Kristine Pedersen på tredjeplads efter første runde af Dana Open på LPGA. Lige nu er hun faldet lidt tilbage til delt 12. plads efter 10 spillede huller i -1.

Foto: Nicolai Højgaard gik strålende runde i Skotland. (c) Getty Images

Forrige artikelDanmark leverede et fedt comeback og skal spille om guld i morgen
Næste artikelRory fører og finale fremrykkes
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.