Det er ikke weekenden, hvor de danske professionelle spillere opnår store triumfer, men i stedet kan vi glæde os over, at amatøren Frederik Birkelund (billedet), som er grundigt omtalt i det nummer af GOLFBLADET, som udkom i går, i Brabazon Trophy, som er det britiske amatørmesterskab, spillede en glimrende moving day i -3, bl.a. med en smuk eagle. Dermed avancerede han fra en placering som nr. 32 frem i top-ti. Han ligger delt 9 i par.

For en anden amatør, Christina Thouber, blev afslutningen på PGA Championship Trelleborg, som også tæller på LET ACCESS Tour, en skuffelse. Hun sluttede som nr. 50 i +17.

På Challenge Tour var betingelserne Challenge de España endelig lidt bedre, og nu fører Victor Pastor, Spanien i -5. John Axelsen, som var den eneste danske spiller, som klarede cuttet, ligger som nr. 32 i +4.

I Jabra Ladies Open på LET kunne man se, at Finland for tiden producerer talenter på samlebånd. Tiia Koivisto sejrede med en birdie på første omspilshul over Whitney Hillier, efter at de var sluttet lige i -6. Koivisto spillede sin sidste runde i -5, tre slag bedre end Hillier, og i omspillet gik Sanna Nuutinen caddie for hende og gengældte dermed den tjeneste, Koivisto havde givet hende i samme situation på LET ACCESS Tour.

Smilla Tarning Sønderby sluttede som nr. 40 i +6.