To tidligere majorvindere, Sergio Garcia og Adam Scott, og en Ryder Cup-spiller, er i sidste øjeblik blev inkluderet i det 156-mand store felt til årets tredje major, US Open, der starter på torsdag.

Det gamle ordsprog om ‘den enes død, den andens brød’ blev relevant for Adam Scott, der var nummer 61 i verden ved turneringens deadline, og derfor udenfor Top60, der modtager en automatisk invitation. Da Greyson Murray (nr. 59 på OWGR) på tragisk vis afgik ved døden for nogle uger siden, er Scott rykket frem til nummer 60 og ind i feltet.

Ryder Cup-spilleren Robert MacIntyre rykkede ind i Top60 da han vandt på PGA Tour forrige uge, og det giver også ham en plads i feltet.

Det betød at der fortsat var fire ledige pladser, og de er gået til de fire ‘reserver’ fra kvalifikationsturneringerne – hvorfra f.eks. Frederik Kjettrup kvalificerede sig – og den ene af de pladser tilfalder således Sergio Garcia. De tre andre går til amatøren Brendan Valdes, Otto Black and Maxwell Moldovan.

Foto: Adam Scott kommer alligevel til at spille sit 23. US Open i træk. (Getty Images)

Forrige artikelGolfbladet – Juni 2024
Næste artikelUgens tv-golf: Den ultimative test
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.