Vi gemmer de største opmuntringer et øjeblik og starter i Volvo Car Scandinavian Mixed, som stadig føres af Dale Whitmell -19 foran Paul Yannik -15 og Rchie Ramsay -13. Det interessante er, at de følgendetre spillere er kvinder med Anne van Dam (billedet/ Jesper Vinzents) som nr. 4 i -12.

Søren Kjeldsen holder sig stadig i top-10 som nr. 9 i -10, mens Niklas Nørgaard er nr. 16 i -8 og John Axelsen nr. 40 i -4.

Danskerne scorede til gengæld fint på moving day i Andalucia Challenge de Cadiz. Bedst så det ud for Hamish Brown, der var på andenpladsen en overgang, men løb ind i en triple bogey på 17. Han samlede sig smukt sammen til en afsluttende birdie og ligger nr. 6 i -11.

Det er imponerende nok ikke bedste danske placering, for Nicolai Kristensen gik en bogeyfri runde i -7 med bl.a. Hule 11-14 i -5. Han ligger som nr. 5 i -12, tre slag efter den førende italiener Filippo Celli -15.

Frederik Birkelund er nr. 12 i -9 og Benjamin Poke nr. 33 i -6.

På LET ACCESS Tour gik Sofie Kibsgaard Nielsen i spidsen for Mantauban Ladies Open med en runde i -5. Hun fører i -9. Fie Olsen er nr. 27 i +2, og samlige danskere klarede cuttet i fin stilk, da Cecilie Finne-Ipsen, Cecilie Leth-Nissen og Puk Lyng Thomsen alle sluttede i +3 som nr. 34, Thomsen efter et voldsomt avancement fra nr. 76.

I USA er Tommy Fleetwood og Rory McIlroy i -12 i delt føring i RBC Canadian Open, men de kan sagtens blive overhalet.

I LPGAs Shoprite Classic kom Emily Pedersen tidligt rundt i -3 og ligger aktuelt nr. 22 i netop den score. Nanna Koerstz Madsen gik hele for-9 i par, men trådte på speederen på de sidste 9 og ligger med nogle spillere på banen endnu delt nr. 4 i -7. Det vil være dejligt med en topplacering efter et stykke tids skuffelser.

 

Forrige artikelKongernes Jelling
Næste artikelNicolai Kristensen tabte omspil – Sofie Kibsgaard sejrede sikkert
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.