Det kan godt lugte lidt af dansk sejr på Challenge Tour i denne uge i Novo Sancti Petri ved Cadiz. Jonathan Gøth-Rasmussen fører med ikke mindre end 4 slag inden søndagens finalerunde i Challenge de Cadiz. Efter en 3. runde i 66 (-6) ligger den 26-årige Søllerød-spiller, der også har et yderligt kort til DP World Tour, samlet 12 under par.

På delt andenplads finder man endnu en dansker, Hamish Brown fra Aalborg, som efter en bogey på sidste hul noterede en 70’er og er i 8 under par. Peter Launer Bæk og Rasmus Neergaard-Petersen var begge rundt i 71, og ligger hhv. 22 i -5 og 47 i -2.

Svensk magtdemonstration

Sebastian Söderberg fortsætter sin voldsomme magtdemonstration i Scandinavian Mixed i Helsingborg, hvor han i vanskelige vejrforhold med kraftig blæst, regnbyger og køligt sommervej, gik 66 (-6) og dermed er 21 under par, hele 8 slag foran Calum Hill fra Skotland, som da heller ikke ligefrem gav udtryk for at han fandt det sandsynligt, at han søndag ville kunne true Söderberg for alvor. Tre spillere deler tredjepladsen i 12 under, blandt dem feltets bedste kvindelige spiller, Alice Hewson.

Nicole Broch Estrup er femtebedst blandt kvinderne på delt 19. plads i -8 efter en runde i 71 (-1). Hun deler placeringen med Rasmus Højgaard, der gik 68 lørdag.

Der har været diskussion af formatet, hvor kvinder og mænd spiller om den samme samlede præmiesum. Selvom Linn Grant for et par år siden vandt suverænt, mener de fleste af de kvindelige spillere, at mændene har en stor fordel til trods for at de spiller en længere bane. Og noget tyder på at de har en sag.

Inden finalen er der blot syv kvinder blandt de 30 bedste, og blot 26 ud af de 70, der klarede cuttet er LET-spillere, og 10 af dem er blandt de 20 dårligst placerede efter tre runder. Som en lille kuriositet kan nævnes at Olivia Cowan fra LET er placeret side om side med sin kæreste, Todd Clements fra DPWT, og de kan faktisk komme ud i bold sammen søndag. I flere sæsoner inden han kvalificerede sig til DPWT gik han caddie for Olivia Cowan.

Foto: Getty Images

Forrige artikelBjørn nummer tre, Nanna i top20 og Scheffler i front
Næste artikelBjørn nummer seks, Nanna nummer 37 og Scheffler i kontrol
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.