… og de glemmer ikke hans tvillingebror Nicolai!

Hyldesten til Rasmus Højgaard, som på billedet fejres af sine danske kolleger, efter hans sensationelle, utroligt modne og fremragende sejr på Mauritius i går, er verdensomspændende. På en dag, hvor kvindehåndbold var dårligt nyt, var det godt for de danske medier at kunne varme sig ved Højgaards sejr, og internationalt heftede man sig såvel ved hans stabile og ikke-nervøse spil, ikke mindst spillet af 18. hul med birdie-birdie-birdie-eagle indenfor en times tid, som ved hans alder, 18 år.

Kun to spillere har vundet, før de var 18 år og 271 dage, som jyden er. Det er Matteo Manassero som 17 år og 188 dage og Danny Lee som 18 år og 213 dage. Ingen af de to har siden indfriet de forventninger, da de skabte, men det er næsten givet, at det vil ske for Rasmus Højgaard.

Det er jo langt fra hans første triumf eller pressede situation, som har han vist sig at leve op til. Fx var der nærmest målfoto såvel, da han og Nicolai først vandt VM for juniorhold og siden VM for hold, Eisenhower Trophy, sammen med John Axelsen – og han har tjent sit kort gennem den hårdeste af alle skoler, Tourskolen.

Spillet af 18. hul viste hans mentale styrke. Først skulle et halvlangt putt holes for at få omspil. Derefter havde han overhånden på de to første omspilshuller, som Rozner fremragende formåede at dele, hvorefter franskmanden slog et glimrende drive. Ingen vaklen. Et lige så perfekt drive.

Derefter var problemet, at jernslaget til green var ‘between numbers’, dvs. det lå mellem de to jern. Han havde formentlige en fornemmelse af, at det lave jern kunne risikere at gå over pga. adrenalin, så han valgte det lavere med et sandsynligt længere eagleputt. Det viste sig at være lige tilpas langt, og så vandt han med en eagle.

Rasmus spiller med Taylormade, hvis europæiske direktør omgående har gjort opmærksom på, at her blev den 21. sejr globalt med M5 eller M6-driverne erhvervet; at Rasmus gennemsnitligt drivede 287 m; og at han venter at se såvel Rasmus som Nicolai på det europæiske Ryder Cup-hold!

Nicolai blev ikke glemt. Han var mellem dem, som Rasmus straks takkede for andelen i sejren, og bagefter advarede han pressen om, at hans tvillingbror var lige så stærk, om ikke stærkere, end han.

Hvornår hørte vi lige det sidst? Da Miroya Jutanugarn havde fået sit kæmpegennembrud på LPGA og varslede, at Ariya, der blev verdens nr. 1, var stærkt på vej.

Det bliver spændende at se, hvad den positive konkurrence mellem de to brødre kan føre til.