158 spillere fra hele Danmark deltog i Hästens Holstebro Open 2019. At turneringen har stigende bevågenhed landet over viste sig ved, at 30% af deltagerne var greenfeespillere, i finalen endog 20 af 47.

Turneringen spilles over fem dage med kvalifikation, semifinale og finale, så der er masser af tid til socialt samvær, ikke mindst i de to populære restauranter, som Holstebro GK har på sine baner, Holstebro og Storådalen. Alle nåede at spille såvel omkring de lumske slyngninger på Storåen som på skovbanen i Råsted, der har været kåret som Danmarks bedste, og som har lagt græs til en turnering på Challenge Tour.
At Hästens Senge/ Søvn og Comfort var sponsor, er intet tilfælde. Indehaveren, Flemming V. Kristensen, har været medlem af Holstebro GK i 30 år, og desuden ved han bedre end nogen anden, at når man har fået den optimale søvn, spiller man sit bedste dagen efter. Faktisk overvejer han at tilbyde logi med overnatning på Hästens senge, når han sponsorerer turneringen igen i 2020.

Næsten hole-in-one
Turneringens hole-in-one-præmie var – naturligvis – en Hästens-seng, og den var der straks fra første kvalifikation flere, der rakte ud efter. Flemming V. Kristensen var selv vidne til, at den lokale restauratør Søren Søndergaards udslag på Storådalens 10. hul gik lige mod flaget, men helt urimeligt drejede en smule af lige før hullet, og på finaledagen var der slag nærmest flaget, som kun lå 10 cm væk, men sengen er der igen næste år.
Antallet af præmier var udvidet i år, så der de første dage var præmie til de bedste af de spillere, der ikke gik videre til semifinale eller finale, og fx var 24 point nok til en præmie tirsdag.

Vejret artede sig
Ugen havde flere luskede vejrudsigter, men størstedelen af regnen faldt om natten og gjorde bare banerne endnu bedre til dagens spil. Kun en enkelt gang blev man ramt af en halv times voldsom regn og torden, og finaledagen havde kun lun temperatur og blide vinde.

Finalen
47 spillede finale på skovbanen i de tre rækker fredag d. 9. august, og pokalen gik til den af rækkevinderne, der opnåede flest point. Da der var ligestilling mellem B-rækkens Leif Andersen, Brande og Sonja Svendsen, Holstebro og C-rækkens Ella Bakke, Holstebro, der alle scorede 37 p, var det afgørende, at Andersen havde det laveste handikap.
Vinder af A-rækken blev Simon Skovgaard, Samsø, i netto 73 slag.
Humøret var højt til det sidste, og det lød, som om det store flertal af deltagerne allerede nu planlægger at være med i 2020-udgaven.

Forrige artikelTirsdagsanekdoten mindes Tin Cup
Næste artikelTour Championship – nu som jagtstart
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.