Rory McIlroy gik ind til finalerunden i Abu Dhabi HSBC Championship med et slags forspring til Tyrrell Hatton, og øgede forspringet til to slag med to birdies i træk på 2. og 3. hul, men så var det også slut.

En bogey på 4. hul satte Rory i stå, en birdie til Hatton på 7. hul, efter et slag han selv indrømmede, var en fæl ’block’, bragte dem side om side og siden trak Hatton bare uimodståeligt fra.

Nok er britten en ilter herre, der ofte synes at være i sine følelsers vold. Men han er også en gudsbenådet golfspiller, men en forbilledlig mental ballast. Birdies på 9., 10. og 13. hul slog et hul på fire slag til McIlroy, der tilmed blev hentet af både Tommy Fleetwood og en storspillende Jason Schrivener, som efter en flagrende for9 var imponerende 7 under par på bag9. Det bragte ham i klubhuset i -14.

Mens først Tommy Fleetwood og siden Rory McIlroy lavede bogeys på 16., fortsatte Hatton med mule sin direkte modstander med endnu en birdie. Hatton vandt mand mod mand duellen mod McIlroy med seks slag, av, for en snitter! 18 under totalt, fire bedre end Schrivener, fem bedre end McIlroy, der med en birdie på sidste hul blev nummer tre alene.

Fleetwood tabte helt sutten på 17. og fik dobbeltbogey, mens Rafa Cabrera Bello samtidig lukkede af med en birdie på 18. hul og blev nummer fire. David Lipsky og Marc Warren delte femtepladsen i -11.

Højgaard bedste dansker

Rasmus Højgaard fik en 25. plads og nogle points til verdensranglisten ud af turneringen. Med en runde i 69 slag (-3) sluttede han i -5. Fire birdies og blot en enkelt bogey var gedigen golf, der lover godt for de kommende uger. Lucas Bjerregaard lå i samme score efter 15 huller, med udsigt til at levere sit bedste turneringsresultat siden 23. pladsen i Dunhill Links Championship i oktober 2019 (for 68 uger siden), men bogeys på 16. og 17. hul sendte ham ned på en 41. plads, der trods alt kaster lidt verdensranglistepoints af sig. Turneringen var alt andet lige en opmuntring for nordjyden, der lavede 16 birdies og en eagle i løbet af de 72 huller.

Jeff Winther sluttede med en 71’er og en 61. plads og Søren Kjeldsen med en 75’er og en 62. plads.

Sejren var Hattons fjerde Rolex Series-triumf, ud af i alt seks European Tour-sejre, den indbringer ham 48 verdensranglistepoint, hvilket formentlig betyder et avancement til verdensranglistens sjetteplads.

Foto: Getty Images

DEL
Forrige artikelDrømmegolf, frieri og tre i delt føring
Næste artikelÉn bogey kostede sejren
Avatar
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.