Torsdag morgen indledes den første turnering på European Tour 2022, Joburg Open, og dermed skifter den også navn til DP World Tour.

For at fejre det har man ladet førerbolden, der slår ud kl. 6.30 lokal tid, bestå af de to bedst placerede i feltet på verdensranglisten samt feltets nok bedst kendte spiller, selv om han netop nu kun er nr. 1188 på verdensranglisten.

De to bedst placerede er Dean Burmester, Sydafrika, og Markus Helligkilde, der er hhv. nr. 76 og 80, og den tredje deltager er englænderen David Howell.

Joburg Open blev forrige gang vundet af Joachim B. Hansen, der havde regnet med at forsvare sin titel, til han ved at vinde igen kvalificerede sig til sæsonfinalen, hvor han også gjorde det smukt. Så var han til gengæld slidt op og bestemte sig fornuftigt for at holde pause.

Det samme gælder alle øvrige kvalificerede danskere, så Helligkilde er den eneste dansker i feltet, men det kan jo være helt nok til at gøre turneringen spændende. Vi venter os i hvert fald en hel del af Smørumspilleren.

På European Tours billede er det fv Burmester, Howell og Helligkilde

DEL
Forrige artikelTirsdagsanekdoten om Tiger Woods og Rory Sabbatini
Næste artikelGolf på TV – og mændene bag
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.