Marcus Helligkilde fra Smørum har en meget vigtig evne: Han kan ride på en bølge uden at spørge sig selv, hvornår den rammer land. I dag spillede han såvel for- som bag-9 i -4 og tog føringen i den hollandske B-NL Challenge Trophy i -8, tre slag foran de fire følgende spillere. På Gettys billede ser han ganske tilfreds ud midt under runden.

Oliver Hundebøll startede turneringen med en triple bogey og fik en bogey mere kort efter, så det var en flot præstation til slut at være i -2 som delt nr. 20. Niklas Nørgaard Møller og Martin Leth Simonsen spillede solide runder i -1 og ligger som nr. 33, mens Nicolai Kristensen lå i +1 efter ti huller, men derefter fik såvel en dobbelt- som en tripel bogey, så han ligger som nr. 140 i +6.

Peter Launer Bæk klarede sig godt rundt i den voldsomme blæst over Aalborg GC, hvor han fører Thisted Forsikring Championship i -3 før sidste runde, et slag foran Lyngbygaards super talentfulde amatør Bjørn la Cour Søborg og svenskeren Elis Svärd og to foran endnu en amatør, Frederik Birkelund fra The Scandinavian. I par ligger bl.a. danskerne Frederik Tøttenborg, Smørum, John Axelsen, Sorø, August Thor Høst, Odense Eventyr og Jonathan Gøth Rasmussen, Søllerød.

Turneringen afsluttes fredag.

I Omega Swiss Masters på European Tour var det en halvblød danske åbningsdag. Bedst ligger Rasmus Højgaard i -2 som nr. 33, mens Lucas Bjerregaard og Joachim B. Hansen er delt 53 i -1. Forskellene i feltet er meget små, så det er meget realistisk, at nr. 74 Jeff Winther par eller nr. 96 Thorbjørn Olesen +1 kan klare cuttet.

En enkelt spiller skilte sig ud i toppen. Englænderen James Morrison gik i -10, 60 slag, trods bogey på hul 18, men han var heldigvis startet på 10, så skuffelsen var ikke så stor, som man lige kunne have frygtet.