Ved årsskiftet forsvandt en række kanaler fra YouSee’s programpakke. Sådan får du golf på dit tv, PC, tablet og telefon

Ved årsskiftet fjernede YouSee en række af Discovery Networks kanaler fra deres tv-pakker, og det betyder blandt andet at kanaler som Eurosport 1 og 2, 6’eren, 9’eren med flere ikke længere kan ses hvis man har et YouSee-abonnement, og det har fået en hel del mennesker til at revurdere deres måde at se tv på.
”Når YouSee i dag ikke længere har Discoverys forskellige kanaler, skyldes det i høj grad de ændrede seervaner, hvor rigtig mange de seneste år har opsagt deres kabel-tv pakker. Op mod 20 procent kunder har forladt kabel tv hos alle udbyderne, og tendensen vil fortsætte. Disse kunder har vendt sig mod streaming-løsninger, hvor de sammensætter deres tv-udbud selv, ved at bruge streaming indbygget i nye fladskærme, eller køber en AppleTV boks eller en Chromecast,” siger Claus Bülow Christensen, som er medieanalytiker og konsulent, og blandt andet står bag Copenhagen Future TV Conference.
”De seere, der fortsat bare vil se på tv som man plejer, i sofaen med fjernbetjeningen, er så ladt i stikken, hvis man er kunde hos YouSee og f.eks. gerne ville se golf transmissioner.
Men der er heldigvis gode muligheder for fortsat at se med – det kræver dog lidt indsats. Discovery tilbyder alle deres kanaler via streaming app’en Dplay, der kan ses via et nyere fladskærms-tv med app’s eller via en Chromecast eller en AppleTV boks. Det giver også mulighed for at finde andre tv- og streaming apps for golfentusiaster.
Man kan også overveje at opsige sit YouSee abonnement, og skifte til firmaet BoxerTV, der kan ses via antenne stort set overalt i Danmark, mange steder med en prisbillig stueantenne, der kan købes i f.eks. Elgiganten,” siger han.
De to tv- og streaming apps for golfentusiaster, Claus Bülow Christensen refererer til er naturligvis Viaplay Sport og GolfTV.

Stream din golf
Mens Viaplay har rettighederne til European Tour med de mange danskere, de fire majors og WGC turneringerne og kvindernes LPGA Tour, har GolfTV alle turneringerne på PGA Tour, bl.a. The Players, Arnold Palmer Invitational og FedEx Cup slutspilsturneringerne. Begge tjenester har danske kommentatorer.
GolfTV har desuden adgang til et hav af andre programmer, herunder eksklusivt materiale med Tiger Woods, rejsefeatures og instruktion, samt transmissioner fra Champions Tour og Korn Ferry Tour i USA.
Det bliver ikke nødvendigvis billigere at se tv på denne måde, selvom de store tv-pakker efterhånden er blevet ganske dyre.
Viasat Golf er et tilkøb til Viasats tv-pakker og koster 99 kr. om måneden (48 kr./md. med Totalpakken), og golftransmissionerne indgår også i Viaplay Sport pakken til omkring 300 kr. om måneden. GolfTV koster fra 49 kr. pr. eller 449 kr. for et helt år.

DEL
Forrige artikelHøjgaard tabte vildt ørkendrama
Næste artikelTirsdagsanekdoten om, at der ikke findes held i golf
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.