– Jeg er barn af hippieforældre, der opkaldte mig efter deres åndelige leder, så jeg har aldrig mødt nogen med samme fornavn, og det har startet mange gode konversationer.

Spøgte 31-årige Lanto Griffin (på billedet sammen med sin kæreste Maya), da han havde vundet Houston Open i et opløb med to andre spillere, der jagtede deres første PGA-sejr. Griffin førte med et slag før sidste runde, og trioen lå lige, da han holede et putt fra 11 m på 16. hul, så han kunne holde trit med Harrington og komme foran Mark Hubbard.

Derefter afgjorde Harrington sagen med en bogey på 17, så slutstillingen i toppen blev: 1. Griffin -14. 2. Harrington og Hubbard -13.

For danskerne blev sidste runde en lidt sur oplevelse. Par til Lucas Bjerregaard og en samlet placering som nr. 45 i -3. +1 til Sebastian Cappelen, der sluttede som nr. 66 i +2.

Griffin har haft en vanskelig tilværelse. I 2014 havde han på et tidspunkt kun 176 $ tilbage på sin konto, og han ville opgive at spille golf. Hans træner fik ham til psykolog, og i 2017 vandt han på Kornferry Tour og tjente et PGA-kort, som han mistede igen i 2018 på at spille alt for kompromisløst.

Tilbage på Kornferry Tour faldt tingene på plads, og han fik et nyt idol, Greg Norman, som havde sagt, at han havde større respekt for den, der hver gang kunne slutte i top-20, end den, der jævnligt forsvandt helt. Han sejrede igen på Kornferry Tour, og det gode bundniveau har vist sig i, at han i de fire første turneringer i 2019-20-sæsonen hver gang er sluttet i top-20, så han nu fører FedEx Cup.

Forrige artikelSpil golf i Helsinge hele året.
Næste artikel
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.