Af og til spilles en PGA Tour turnering på en bane eller i en klub, der betegnes som TPC.
Selv om der i dag er omkring 30 TPC-baner og klubber, er fænomenet så nyt som fra 1980, hvor Ponte Vedra Beach i Florida fik den første TPC-bane.
TPC-klubber er en kæde af klubber, offentlige som private, som passes af PGA Tour, og hvor kvaliteten derfor er sikker. Derfor er der også jævnligt PGA-turneringer, der spilles på disse baner.
Ideen opstod hos den daværende direktør for PGA, Deane Beman, der ville have et fast spillested for The Players Championship. Han forsøgte først at lave en aftale med  Sawgrass GCC, men den private klub ikke alene afslog at være med – den ville også vædde med Beman om, at hans ide aldrig ville lykkes.
Andre var mere positive og tilbød ham at købe  et område på 415 acres, bestående af skov og sumpe, for 1 $. Han fik PGAs tilslutning og skulle så slå det første slag på området, før anlæggelsen begyndte og blev til TPC Sawgrass. Det blev et råddent slag, så han tog straks en mulligan. Den er dog ikke med i afviklingen af Players Championship i dag, selv om mange kunne ønske det på det ikoniske hul 17 (billedet)!
Forrige artikelAngel Cabrera kan spille igen efter to års fængsel
Næste artikelGodt nytår med et par brandere
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.