Hybridbiler har ry for at være meget dyre. Men der findes en løsning, som er både smart, enkel og til at betale.

Suzukis originale mild-hybrid teknologi er både enkel og effektiv. Det består af en lille el-motor, et 12V lithium-ion-batteri og et intelligent styresystem, der sørger for at opsamle, lagre og genanvende energi, som ellers går tabt. Systemet giver en række fordele, som gør Suzukis hybridmodeller særdeles attraktive.

FAKTA OM SUZUKIS HYBRIDTEKNIK

Under kørslen bidrager el-motoren ikke kun til at aflaste benzinmotoren under acceleration, men også med ny og gratis strøm.
• Når du slipper speederen eller træder let på bremsen, genindvinder el-motoren en del af den bremseenergi, som ellers ville være gået tabt. Den opsamler, kort sagt, energien fra motorbremsningen.
• Den gratis strøm lagres på et lille, men effektivt lithium-ion batteri, der har en stor evne til at modtage og afgive strøm. Det kan så bruges til at assistere benzinmotoren og til at levere strøm til bilens elektriske udstyr.
• Styresystemet sørger hele tiden for, at energien opsamles og genbruges mest optimalt.
• Ved automatisk start/stop er det den lydløse el-motor, der sørger for genstart af benzinmotoren.
• Biler med Suzukis hybridsystem er udstyret med en almindelig manuel gearkasse, og bilen kan derfor køres helt normalt og uden du behøver tænke over hybrid-teknologien.
• Hele hybrid systemet vejer kun 6 kg, så bilens vægt holdes nede
• Alt afhængig af kørestil og kørselsmønster – særligt ved kørsel med mange stop, starter og accelerationer – kan benzinøkonomien forbedres med ca. 10%.

5 GODE GRUNDE TIL AT VÆLGE EN HYBRIDBIL FRA SUZUKI
1. Suzukis hybridbiler gør en grøn forskel i byen
Suzukis hybridbiler er først og fremmest udviklet med tanke på at optimere brændstofforbruget ved bykørsel. Den unikke teknologi sikrer, at bilens benzinmotor aflastes under acceleration, så du ganske enkelt bruger mindre benzin. Samtidig opsamles genanvendelig bremseenergi, der ellers går til spilde. Den gratis strøm lagres og kan så genbruges til at assistere hybridbilens benzinmotor og til at levere strøm til det elektroniske udstyr. Ved kørsel med mange accelerationer, nedbremsninger og igangsætninger forbedres økonomien med ca. 10%.

2. Suzukis hybridbiler er til at betale
Suzukis hybridbiler er ikke kun forbeholdt den miljøbevidste forbruger med en velspækket tegnebog. Fordi teknologien er så smart og enkel at implementere, er prisen kun 5.000 kroner i forhold til samme model i konventionel udgave. Hos Suzuki kan du derfor få en bil med hybridteknik fra kun 165.990 kroner, som er prisen på en Ignis Adventure med hybrid.

3. Du kan følge med i hybridens forbrug
Alle Suzuki-hybridbiler er udstyret med et informationsdisplay med overskuelig grafik, hvor du hele tiden kan følge med i forbrug og batteri-status. Her kan du se, om el-motoren leverer assistance til benzinmotoren, eller om der opsamles gratis energi til batterierne. Det kan blive til en fornøjelig og besparende sport at følge med i, hvordan man får det mest optimale ud af systemet.

4. Lydløs start
Da det er el-motoren, der sørger for genstart af benzinmotoren efter en automatisk stop/start situation, sker dette nærmest lydløst. En rigtig behagelig detalje – især ved by- og køkørsel.

5. Suzukis hybridbiler er pakket med udstyr
Du kan få hybrid-teknologi i både Suzuki Ignis, Swift og Baleno. Og det er i versioner, som er spækket med udstyr. Hybridbilerne kommer nemlig med lækre detaljer som fx Xenon eller LED forlygter, nøglefri betjening, klimaanlæg, alufælge, automatisk nødbremse, multimedieanlæg med navigation, bakkamera og Apple CarPlay/Android Auto.

MINI SUV’EN IGNIS MED HYBRID
Suzuki Ignis er på én og samme tid en vaskeægte SUV og minibil. Og helt sin egen. Den fås med hybrid i den veludstyrede Adventure-udgave til priser fra kun 165.990 kr.

DEN KØREGLADE SWIFT MED HYBRID
Hybrid teknologien er standard i de særdeles veludstyrede Exclusive udgaver af den køreglade Suzuki Swift. Med 90 HK Dualjet motor koster den fra kun 168.990 kr. i den veludstyrede Exclusive hybrid model. Du kan også få Swift med den kraftige 112 HK Boosterjet turbomotor og hybrid-teknik.H

FAMILIEBILEN BALENO MED HYBRID
Suzuki Baleno er den usædvanligt rummelige familiebil, der får hverdagen til at køre uden at kny! Her fås hybrid løsningen til den ekstremt veludstyrede Exclusive model med 90 HK Dualjet motor, der fås til priser fra kun 174.990 kr.

OBS!
Få benzin med til det første år når du køber en af vores nye modeller. Du får ganske enkelt 10.000 kroner i rabat på nyprisen svarende til et års forbrug af benzin

Artiklen er sponsoreret

Forrige artikelFantastiske Benji fortsætter
Næste artikelTirsdagsanekdoten om dyr på golfbanen
Avatar photo
John Kristensen, 57 år, er ejer af MagMedia, som udgiver aviserne GOLFBLADE, TENNISAVISEN og SKIAVISEN. John er uddannet cand.merc. i afsætning fra CBS, og har mere end 30 års erfaring fra udgivervirksomhed. John spiller gerne golf når tiden tillader det.