I går offentliggjorde European Tour en nødplan med seks turneringer i England og Wales fra 22. juli og frem. Samtidig meddelte man, at Q-school er aflyst og at oprykning fra Challenge Tour til European Tour er suspenderet i år. Spillerne beholder deres kategorier gennem næste sæson.

GOLFBLADET talte med Jeff Winther om mulighederne for at han går i karantæne og spiller de seks turneringer i Storbritannien, og det er der ikke stor sandsynlighed for sker:

“Jeg er i den heldige situation, at jeg ikke behøver at spille dem. Dels har touren meddelt, at vi beholder vores kategorier, dels havde jeg en god start på sæsonen, så vi ‘overlever’ økonomisk. I hvert fald ind til videre,” siger Jeff, som har tilbragt de seneste måneder sammen med sin familie og har nydt hvert et øjeblik.

“Jeg har ikke lavet andet end at skifte bleer på vores lille nye Arthur, og så har jeg hængt gardinstænger op i vores hus. Det har været fedt at kunne være hjemme og opleve Arthur sammen med min kone og vores ældste datter. Da hun var lille var jeg ofte meget væk, og når jeg nogle gange siger, at ‘ham Arthur, han har da godt nok damp’, så siger min kone, at vores datter var præcis ligesådan. Der beundrer jeg virkelig hvad det er for en opgave hun har stået med, mens jeg ‘bare har gået og hygget mig ude på touren’,” siger Jeff Winther.

Gode råd

Da Jeff så den nye turneringsplan i går, søgte han i første om gang rådgivning.

“Jeg ringede til en klog ældre herre, der bor i England og har spillet på touren i rigtigt mange år,” siger han med et smil i stemmen. “Thomas (Bjørn, red.) kender mig efterhånden rigtigt godt, og han sagde med det samme, at jeg aldrig ville kunne klare 14 dage i isolation. Jeg ville blive fuldkommen vanvittig, så ville jeg savne min familie og ville slet ikke kunne spille golf. Men han sagde også, at jeg skulle vente og se. For der er syv uger til og det kan jo sagtens være, at englænderne ophæver kravet om karantæne. Så jeg tilmelder mig nok alle turneringerne, og hvis karantænekravet ikke er ophævet, så melder jeg bare afbud til dem igen.”

Speciel sæson

Jeff Winther spillede i førerbolden og missede akkurat en plads i omspillet i den sidste turnering, det lykkedes at gennemføre på European Tour, og det resultat, sammen med en række andre gode resultater over en længere periode gør, at corona-krisen ikke truer privatøkonomien.

“Jeg har været i kontakt med min revisor, for at høre om hjælpepakker, og der vist noget, der kan omfatte professionelle sportsfolk, men jeg har tjent for meget til at få del i dem, og det er også helt rimeligt. Vi skal nok klare den, og må så bare konstatere, at 2020 bliver en helt speciel og anderledes sæson. Jeg ser frem til hvad der sker i september, og så er der planlagt Rolex Series turneringerne i oktober og senere. Måske bliver det bare dem, jeg spiller, måske bliver det lidt mere. Jeg tager det som det kommer,” siger han.

Det er i øvrigt heller ikke fordi Jeff Winther ligefrem slider træningsbanen op under den ufrivillige pause, men den seneste uge har han da slået bolde i ‘halvanden times tid’.

Glæder sig

Han ved, at hans spil ret hurtigt kommer på plads, når han igen skal spille turneringer, og så glæder han sig til at skulle til HimmerLand og spille i Flemming Astrups DM for proer.

“Han (Astrup, red) får simpelthen så mange gode og dårlige ideer, og de gode de shiner virkelig. Jeg glæder mig til at komme op og spille, også selvom dem fra udlandet måske ikke kan komme frem på grund af karantæneregler hvor de bor. Det bliver skide skægt. Jeg har hørt, at vi skal køre i buggies. Det bliver fedt, men det kan godt være, at der bliver et ‘trafikuheld’ eller to undervejs,” griner han inden pligten kalder og det igen er tid til at skifte ble på Arthur.

Foto: Getty Images.

DEL
Forrige artikelEuropean Tour offentliggør UK Swing
Næste artikelAmalie lagde pro’erne bag sig
Avatar
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.