Nicole Broch Larsen  vandt ikke sin første LPGA turnering, dertil var verdensetteren Jin Young Ko ganske  enkelt for god. Men Nicole leverede en klassepræstation og sluttede alene på andenpladsen i -21, der gav 1,4 mio. danske kroner.

Det er danskerens bedste resultat på LPGA og også en tangering det bedste danske resultat på verdens stærkeste kvinde tour nogensinde -Nanna Koerstz Madsen havde ligeledes en udelt andenplads i Australien i 2017. Nicole lagde godt ud og kom hurtigt et slag foran Ko, men så begyndte den koreanske golfmaskine ellers at fungere og fuldkommen fejlfrit spillede Ko sig 6 under for runden efter 15 huller, hvor Nicole ‘kun’ var 3 under. Også Lizette Salas blandede sig med en forrygende runde, hvor hun var 9 under efter 16 huller, inden hun fik bogey på 17. Dermed faldt hun tilbage til tredjepladsen, der blev delt med lokalfavoritten Brooke Henderson i -19.

Jin Young Ko cruisede fejlfrit hjem, sænkede en lang på 17. for birdie og 25 under par og hun sænkede en mere på sidste og var dermed otte under i sidste runde og 26 under totalt, fem slag bedre end Nicole, der bare måtte bøje sig for verdens bedste. Hun lavede ikke én eneste bogey i turneringen. Nicoles andenplads sikrer hende formentlig en plads blandt de 60 spillere, der skal spille de sidste vigtige turneringer i Asien Swing, hvilket er et vigtigt mål.

Nanna Koerstz Madsen havde en stille dag på kontoret, og faldt med en sen dobbelt bogey og sluttede sidst i  finalefeltet.

 

Forrige artikelPyha – så holdt van Rooyen til mål – danskerne sluttede fint af
Næste artikelRory vinder Tour Championship
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.