University of Gainsville, Florida, har omkring 60.000 studerende, men for tiden er de fleste rejst hjem, eller de sidder og kukkelurer i deres værelser, hvor de modtager undervisning over nettet. Blandt dem er John Axelsen, der har planlagt at turne pro, når han vender hjem, men som ikke umiddelbart ved, hvornår det vil blive, eller hvad han vil kunne spille, når han kommer tilbage.

Det lyder ikke misundelsesværdigt, men han er ved godt mod:

– Lidt mirakuløst er ingen af mine tre room mates (værelseskammerater) rejst nogen steder, måske fordi de alle er udlændinge – den ene er faktisk en dansk tennisspiller. Vi kan passe vores styrketræning, og selv om universitetets golfanlæg er lukket, er det muligt for mig at træne alene.

– Vi fire går nok lidt senere i seng og står lidt senere op, hvis ikke vores netundervisning ligger tidligt, men i dag er den første lektion fx kl. 11, fortæller Axelsen.

– Når det gælder måltider, har vi alle fået såkaldte red cards, der hver er 12 $ værd, og dem kan vi benytte på særlige restauranter, så vi faktisk kan leve af de penge. Vi ser ikke så meget tv. Det er meget ens at se Fox eller CNN, så i stedet benytter vi os af Netflix.

– Jeg ved ikke, hvad der vil være at spille, når tingene letter, og jeg kommer hjem, men jeg føler, at mit spil er på toppen, og jeg vil spille alt, hvad jeg kan komme til. 

Midt i det har Axelsen fået at vide, at han er blandt de ti sidste, der er i betragtning til Haskins Award, som tildeles Årets Collegespiller i USA.

Blot at være med blandt de ti bedste er fornemt. Modtagere af Haskins Award siden oprettelsen i 1971 hat spillet 42 gange Ryder Cup, vundet 28 majors og 250 sejre på PGA Tour plus mange på alle andre toure. De første tre år vandt Ben Crenshaw, derefter Curtis Strange og Jay Haas. Phil Mickelson modtog prisen i årene 1990-92, og siden finder vi på prislisten spillere som Tiger Woods, Matt Kuchar, Luke Donald, Justin Thomas etc.

Vi ser gerne Axelsen på den liste!

DEL
Forrige artikelMessesucces for paragolf
Næste artikelGolf har ingen aldersgrænse
Avatar
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.