Normalt spiller Ryder Cup-kaptajner ikke særligt godt, men i sidste uge vandt USA’s Ryder Cup-kaptajn Steve Stricker en af seniorgolfens majors i USA, og i går spillede Europas kaptajn, Padraig Harrington sig i front for Dubai Duty Free Irish Open, der er en af European Tours prestigefulde Rolex Series turneringer. Harrington var 7 under par og et slag bedre end nærmeste forfølger. Thorbjørn Olesen havde del i tredjepladsen efter en runde, der på trods af at den var bogeyfri bestemt ikke var fejlfri. Faktisk var Olesen adskillige gange i store vanskeligheder, men hans putter reddede en runde i -5 hjem.

De øvrige danskere ligger langt ned i feltet.

Birdiefester

Scott Piercy var blandt de sidste på banen i 3M Open i Minnesota, hvor Hideki Matsuyama og Adam Hadwin i -7 længe så ud til at skulle overnatte på førstepladsen. Det ændrede Piercy på med seks birdies på bag9 og en runde i 62 slag (-9).

På LPGA ligger Emily Kirstine Pedersen indenfor cuttet efter 1. runde. Hun er nummer 47 i -3. Scores var lave i Thornberry Creek LPGA Classic, hvor kinesiske Yu Liu fører i -10. Nicole Broch Larsen lå længe i samme score som Emily, men to sene bogeys resulterede i en runde i -1 og helt galt gik det for Nanna Koerstz Madsen, som med sin mor som caddie, var rundt i +6 og er næstsidst.

På Korn Ferry Tour blev spillet afbrudt på grund af mørke. Sebastian Cappelen ligger langt nede i feltet efter en runde i par, mens den amerikanske ’Beef’-klon Matthew Campbell fører i -8. Challenge Tour er i Slovakiet, hvor brødrene Højgaard er bedste danskere som nummer 43. ,men Nicolai er startet godt fredag og har hurtigt spillet sig helt op i top 10.

Foto: Getty Images

Forrige artikelBrooke Henderson vinder sin 9. LPGA-titel i Skechers golfsko
Næste artikelStiften Golf Cup for 25. gang
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.