Årets sidste WGC turnering, HSBC Champions spilles i Shanghai, og efter første runde er der kinesisk i top og bund, samt et par af de store stjerner lurende i semitoppen.

Haotong Li (billedet) har lagt sig i spidsen med en runde i 64 (-8), ikke færre end seksten slag bedre en landsmanden Ashun Wu, der skraber bunden i +8. Der er 78 deltagere, fundet blandt turneringsvindere, og de bedste på de forskellige tours ranglister og verdensranglisten.

Xander Schauffele er forsvarende mester og ligger godt til i titelforsvaret på en delt tredjeplads med Sungjae Im, Adam Scott og Matthew Fitzpatrick. Victor Perez fra Frankrig har sneget sig ind på andenpladsen i -7. Rory McIlroy er blandt spillerne med del i 7. pladsen i -5.

Længere nede i det stærke, men noget varierede startfelt finder man Matt Wallace, Justin Rose og Tony Finau på delt 14. plads, Jordan Spieth, Henrik Stenson og Bubba Watson på delt 26. plads og Shane Lowry og Sergio Garcia på delt 55. plads. Der spilles uden cut og turneringen tæller til både European Tours Race to Dubai og PGA Tours FedEx Cup rangliste.

På LPGA Tours Q-school gik Emily K. Pedersen femte runde i 74 slag. Hun er delt 88 i -21 og er 20 slag fra at sikre sig et kort.

Foto: Getty Images

Forrige artikelGolfbladet – November 2019
Næste artikelGlöet indstiller karrieren
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.