Søren Kjeldsen og Rasmus Højgaard klarede som de eneste af feltets fire danskere cuttet i Afrasia Bank Mauritius Open, til gengæld er de begge afgørende med i toppen af leaderboardet midtvejs i den lille European Tour turnering på den smukke ferieø.

Søren Kjeldsen startede som lyn og torden med birdies på de første tre huller (10.-12.) og Rasmus Højgaard lod ham ikke meget tilbage med birdie på sit tredje (banens 12.) hul og en eagle på 14. hul. Kjeldsen vendte i -5 for dagen, og der skulle spilles 16. huller af dagens runde før Rasmus Højgaard som den sidste i feltet også måtte notere en hulscore dårligere end par, da han efter en tur i vandt missede sit par putt på 7. hul, og blot hullet efter måtte notere endnu en bogey efter et tre-putt. Dermed faldt Højgaard tilbage til en delt niendeplads med en 69’er (-3), hvor han fik følgeskab af Kjeldsen efter bogey på 3. hul og en birdie på par5-hullet 7, efterfulgt af to lige-akkurat-missede birdieputts for en runde i 67 (-5) og samlet -9.

Jeff Winther (71/-1) og Benjamin Poke (72/par) missede begge cuttet med placeringer udenfor Top100.

Skotsk føring

Skotske Calum Hill, som sidste år vandt Made in Denmark Challenge på sin succesrige vej gennem Challenge Tour, gik dagens bedste runde i 8 under par og har lagt sig i spidsen i -12, et slag bedre end Brandon Stone, og en pæn håndfuld spillere på -10, heriblandt franske Matthieu Pavon, som faktisk stadig mangler et par huller og meget vel kan spille sig endnu længere frem, måske helt op på siden af Hill.

Selvom begge danskere faldt lidt tilbage i den samlede stilling i forhold til efter 1. runde, så er de i allerhøjeste grad stadig med helt fremme i topstriden og vi kan blot håbe, at de holder sig der de kommende dage. Følg livescoring her.

Foto: Getty Images

Forrige artikelEn caddie på tværs
Næste artikelIkast Tullamore – en ejer, to anlæg og to klubber i fineste stand
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.