LPGA var ikke længe om at følge PGA. Faktisk har tre turneringer fjernt fra USA allerede været aflyst, men nu følger de første tre turneringer på eget kontinent. De opgives dog alle at ville blive afviklet senere, og de to er også blandt sæsonens vigtigste.

Det er først Volvik Founders Cup. Derefter Kia Classic og endelig årets første major, ANA Inspiration. Den første skulle spilles i Arizona, de to næste i Californien.

Nicole Broch Larsen (billedet/Getty) kan dermed se i øjnene, at hun ikke spiller seks planlagte turneringer, som skulle have været med til at finansiere sæsonen.

– Det er nu ikke pengene, jeg tænker på lige nu, men sikkerheden. Der er nogle, der dør af den virus. Min mand og jeg havde for en sikkerheds skyld bestilt flybillet til i dag, men pressede hårdt for, at der skulle komme en afgørelse i tide, og det gjorde den heldigvis.

Nanna Koerstz Madsen var i præcis samme situation og naturligvis i kontakt med Broch Larsen, så tingene udviklede sig så godt, de kunne under de givne omstændigheder.

Ladies European Tour spiller planmæssigt i Sydafrika i denne uge, og der er heller ingen aflysning af den økonomisk lukrative turnering i Saudi Arabien endnu. Her er kun Emily Pedersen inde i feltet, mens Line Toft Hansen er nr. 10 på reservelisten og har håb om at komme ind.

I Sydafrika ser det ud, som om Emily Pedersen vil klare cuttet. Med tre huller tilbage af anden runde ligger hun som nr. 18 i par. Linette Holmslykke er ikke på banen endnu, men ligger som 35 i +2, og cuttet bliver formentlig +4 eller +5.