Ovenpå en af de vildeste weekends i dansk golfhistorie, med en sejr og to andenpladser, har dansk herregolf nu tre spillere i Top70 på verdensranglisten, OWGR.

Bedste dansker er Nicolai Højgaard (billedet), der med andenpladsen på Torrey Pines rykkede fra nummer 51 til nummer 30 i verden. Det er hans højeste placering nogensinde.

LA JOLLA, CALIFORNIA – JANUARY 27: Nicolai Hojgaard of Denmark reacts after missing a putt on the 18th green during the final round of the Farmers Insurance Open at Torrey Pines South Course on January 27, 2024 in La Jolla, California. (Photo by Sean M. Haffey/Getty Images)

Thorbjørn Olesen rykkede ind i Top60 til en 57. plads (fra 85) efter sin overbevisende sejr i Ras Al Khaimah, og med andenpladsen samme sted rykkede Rasmus Højgaard op som nummer 70 i verden, fra en placering som nummer 89. Både Thorbjørn og Rasmus er med i denne uges turnering i Bahrain, hvor de er blandt feltets absolutte favoritter.

Drama hos damerne

LPGA Drive On Championship blev en overraskende dramatisk affære, som Nelly Korda i sidste ende vandt. Korda førte med 4 slag inden finalen, men blev både indhentet og sat med 2 slag undervejs på en omskiftelig finalerunde. Lydia Ko, sidste uges vinder, lignede en vinder med to huller igen, men Korda lavede eagle på 17. og så sluttede de to stjerner begge på 11 under par. På andet omspilshul vandt Korda, som bor i Bradenton, hvor turneringen blev spillet, så alligevel den sejr, der fem timer tidligere havde ligget lige til højrebenet.

Nanna Koerstz Madsen blev bedste danser som nummer 23 i -1, mens Emily Kristine Pedersen faldt sammen i finalen, og dumpede tilbage til 35. plads i +2.

Foto: Getty Images

Forrige artikelDansk sejr og andenplads i Ras Al Khaimah
Næste artikelMystikken breder sig, Hatton meldes på vej til LIV Golf
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.