Det lykkedes at færdiggøre anden runde af Masters på Augusta National, men under forhold, som formodentlig ville have stoppet spillet de fleste andre steder. Det stod ned i tykke stråler, temperaturen var mere end 15 grader koldere end fredag og man havde ondt af spillerne, det havde så dårlige betingelser for at forbedre deres situation. Heldigvis lykkedes det Sungjae IM at holde et tricky putt, så han lige klarede sig ind blandt de 54 spillere, der klarede cuttet, som til sidst faldt til +3.

Det reddede også såvel Tiger Woods som Justin Thomas, og i toppen må Brooks Koepka have nydt at sidde og se konkurrenterne kæmpe med elementerne, mens han nød kun at komme til at spille seks huller af tredje runde, før spillet blev indstillet. Augusta National kan med andre ord ikke klare hvad som helst, selv om man har skiltet med det. Paraplybilledet er fra Getty.

Da spillerne blev kaldt i klubhuset kl. 15.15 lokal tid, var stillingen i toppen med angivelse af færdiggjorte huller: 1. Brooks Koepka -13/6. 2. Jon Rahm -9/6. 3. Sam Bennett -6/6. 4. Patrick Cantlay -5/13. Matt Fitzpatrick -5/11. 6. Collin Morikawa -5/7. Viktor Hovland -5/7.

En overraskelse er det, at en indædt Phil Mickelson spillede sig frem på en delt ottendeplads i -4/9. Tiger Woods og hans ben havde det rædsomt i det kolde vejr og ligger sidst i finalen i +9/9.

På syvende hul er Koepka i bogeyfare, mens Rahm har en birdiechance, så mulighed forsvinder to af de fire slag allerede ved genoptagelsen kl. 14.30 danske tid. Vejrudsigten er meget bedre end for lørdag. Bl.a. kan temperaturen evt. nærme sig tyve grader, men det er med garanti ikke fra morgenstunden. Arrangørerne regned med at kunne starte sidste runde kl. 18.30 med start fra såvel 1. som 10. green, og går det ønske i opfyldelse, kan turneringen blive færdigspillet søndag, men så skal alt også gå i hak. Fx skal spillerne holde et godt tempo under ugunstige betingelser i morgengryet.

Forrige artikel2. runde er genoptaget i Masters
Næste artikelViktor Hovland inde i billedet igen
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.