Ordet ’perfekt’ går dårligt i spænd med ’golf’, men det var næsten perfekt, da Rory McIlroy torsdag tog hul på 2021 med en bogeyfri runde i 64 slag i Abu Dhabi HSBC Championship. De 8 under par giver ham en foreløbig førsteplads med et slag ned til en anden brandvarm brite, Tyrrell Hatton, der er -7, efter tre birdies og to eagles. De to store ’fugle’ kom begge på bag9, på 10. og 18. hul.

Fabrizio Zanotti er alene på tredjepladsen i -6, også han var bogeyfri.

Ærgerlig afslutning

Også Søren Kjeldsen var bogeyfri – efter 15 huller, hvor han lå på sjettepladsen i -4, men så blev han noteret for først to bogeys, som senere på leaderboardet blev ændret til bogey-dobbeltbogey, så han, med en afsluttende par, kom rundt i 71 slag (-1). Scoren blev ændret flere gange fra bogey til dobbeltbogey, tilbage til bogey og igen til dobbeltbogey.

Langt fra alle spillere nåede at komme rundt inden mørket sænkede sig over de solbeskinnede emirater, hvor en frisk vind de kommende dage ventes at gøre udfordringen større. En meget stor del af feltet skal færdiggøre 1. runde i morgen inden de kan gå direkte ud på anden runde.

Afbrudt på grund af mørke

Det ser sådan her ud for danskerne: Søren Kjeldsen, -1 (færdig), Rasmus Højgaard, -1 (10 huller), Lucas Bjerregaard, -1 (8 huller), Thomas Bjørn, par (8 huller), Jeff Winther, +2 (færdig) og Joachim B. Hansen, +3 (8 huller).

Den dyrtkøbte amerikanske stjerne, Justin Thomas, verdens nummer 3, startede med tre bogeys på for9, men fik rettet skuden noget op med tre birdies og en bogey på bag9, men ligger klart på den forkerte side af cuttet.

Foto: Rory med driveren, men det var putteren, der var hans bedste kølle  i torsdagens runde. Getty Images

DEL
Forrige artikelHarry Pape Henriksen død
Næste artikelKang og Hagy bedst fra start
Avatar
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.