Vi kan overalt i medierne både læse og høre om CO2 udslip, og hvor vigtig en øget skovvækst er for miljøet i den forbindelse. Gennem de seneste år har man i REE Golfklub i Helsinge desværre været nødt til at fælde ca. 100 træer, hvor det primært var rød-el, som blev ramt af sygdom. Der er allerede plantet en del nye træer, og med konsulentbistand fra DGU blev der i 2019 udarbejdet en plan for den fortsatte beplantning på banen.

Der blev sidste år bl.a. plantet egetræer og birketræer – kendetegnende for Nordsjælland – som erstatning for de fældede træer og som backup ved eksisterende træer.

Desuden blev der plantet solitære træer i roughen på adskillige huller således, at spillerne har nogle pejlepunkter, når de leder efter deres bolde.

Alt dette skete med stor opbakning fra klubbens medlemmer, som fik mulighed for at tegne sponsorater af et eller flere træer. REE Golfklub havde så stor succes med denne fremgangsmåde, at første fase af træprojektet blev ”udsolgt” på kort tid, og der var efterfølgende fortsat medlemmer, som ønskede at tegne et sponsorat.

Træprojektets 2. fase

I 2020 er næste fase af træprojektet at få omdannet den store rough mellem 8. og 9. huls fairways til en skov med ca. 70 blandede træer. Klubbens dygtige greenkeepere vil i løbet af efteråret fjerne den nuværende rough og få området gjort klar til beplantning med de mange nye træer.

Målet er, at man hurtigt kan finde sin bold mellem træerne – men at hullerne fortsat har samme sværhedsgrad som i dag, da man i stedet for høj rough skal slå ud mellem træerne. I første omgang vil bunden i roughen blive planet samtidig med, at der plantes nye træer og sås nyt rough-græs, som får lov til at vokse de første par år, indtil træerne er store nok til, at man kan slå græsset som semi-rough under dem.

Tegning af sponsorater til denne 2. fase er allerede i gang, og interessen blandt klubbens medlemmer er også i år meget stor.

Roughen til venstre skal beplantes med ca. 70 træer

Udover træprojektet har REE Golfklub anlagt et stort blomsterbed ved 12. tee, så man kan tiltrække bier, sommerfugle og andre insekter, der er så vigtige for biodiversiteten.

På længere sigt vil flere områder på banen også blive beplantet, ligesom der udlægges områder til blomsterenge – både til gavn for miljøet og fremtidens medlemmer af REE Golfklub.

Forrige artikelLaird og Cantley fører – Bryson gik i stå
Næste artikelJoachim kæmpede hårdt for sin 7. plads
Golfbladet er Danmarks største golfavis, som nu også tilbyder et digitalt univers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser samt anmeldelser af udstyr, baner og rejser.