Så kommer Nicolai Højgaard, som på Gettys billede slår første slag i sidste runde, strygende fremad. Med runder i -4, -4, -6 og -5, eagle på sidste hul og bogeyfri i de sidste to en halv runde besatte han i -19 en delt fjerdeplads i Canary Islands Championship og rykkede på Race to Dubai 50 pladser fremad, som han nu ligger som nr. 76 på vej til at sikre sit kort for 2022 sikkert.

To hurtige birdies satte sidste runde godt i gang, men derefter var det først på 12, der faldt et birdieputt i igen. Syv pars fulgte, så han så delt 11, da han slog sit andet slag på 18 til godt tre meter og sikkert holede sit eagleputt. Pludselig var en hæderlig runde gylden, og ganske vist faldt han en enkelt placering fra den momentane tredjeplads, men såvel økonomisk som ranglistemæssigt var det et kæmpespring.

Sejren var han aldrig i betragtning til. Det var faktisk kun Garrick Higgo, der vandt for anden uge i træk og i slutrunden gik i -7 med et hole-in-one undervejs. Spanieren sprinter frem ad verdensranglisten og skal nu være med i PGA Championship. Hvor langt kan han nå med det kæmpetalent?

Slutstillingen i toppen blev: 1. Garrick Higgo, Spanien -28. 2. Maverick Antcliff, Australien – 21. 3. Tapio Pulkkanen, Finland -20. 4. Nicolai Højgaard, Andrew Johnson, Dean Burmester, Sydafrika, Adri Arnaus, Frankrig og Niall Kearney, Irland – som gik sidste runde i -10, alle -19.

I den kommende uge spilles der Betfred British Masters, hvor der aktuelt står ni danske spillere på startlisten.

Nørgaard Møller sluttede også med eagle

Det hjalp også gevaldigt på Niklas Nørgaard Møllers resultat, at han sluttede Dimension Data Pro-Am med en eagle. Det bragte ham frem som nr. 8 i -14, fem slag efter svenskeren Henric Sturehed og sydafrikaneren Wilco Nienaber, der vandt omspillet.

Også Martin Leth Simonsen sluttede smukt af med en runde i -5, så han sluttede som nr. 26 i -8, mens Nicolai Kristensen efter en runde i par blev nr. 28 i -7 og Marcus Helligkilde nr. 32 i -6 efter -2 på sidste dag.