Nørherredhus er et smukt hotel, der i 1966 blev bygget med basis i en gave fra Mads Clausen, stifter og ejer af Danfoss. Det fik 25 værelser og en sal med plads til 350 spisende eller 550 til foredrag eller forestillinger. Senere, i 2017, blev det udvidet med yderligere 24 værelser således at Nørherredhus nu har 49 værelser. Salen blev i øvrigt bygget med specifikationerne for en landsdelsscene, så det kunne tiltrække kultur. Nørherredhus ligger i Nordborg, tæt på betagende natur, kultur og ikke mindst golfbanerne i Nordborg og Sønderborg.

Da hotellet samarbejder med begge baner, tilbyder man naturligvis golfophold, og i receptionen kan man finde en stander med GOLFBLADET, så man er bedst muligt up-to-date.

Udflugter
Om dagen kan man ikke bare spille golf, man kan også nyde Naturpark Nordals med dens re-etablerede søer, gravhøje og resterne af voldstedet Helvedgaard; man kan køre på mountainbikestier, man kan cykle, man kan udforske Sønderborg Slot og Dybbøl Mølle, der har et fint museum for slaget i 1864.

Der er få kilometer til Danmarks længste skov, den 10 km lange Nørreskoven, og man kan fiske langs kysten. Mange prøver en af Danmarks mindste færger mellem Hardeshøj og Ballebro, eller de ankommer med færgen Bøjden – Fynshav. Det gør flere og flere på vej fra Sjælland/Fyn til Sønderjylland eller Tyskland. Derved undgår de det faste trafikkaos på den fynske og den sønderjyske motorvej, og så kan de også holde helle på Nørherredhus.

Hotellet er kendt for en usædvanligt venlig service såvel ved morgenbuffet’en og som ved den udsøgte middag om aftenen, og når det gælder at rådgive om dagens aktiviteter eller sågar at opspore gamle venner i omegnen; eller de slår gerne en hyggesnak af med dagens turister, ikke mindst golfspillerne.
Lokalt ser mange frem til, at det skal blive juli, for i juli og august har Nørherredhus stor barbecuebuffet hver fredag.

Ovenstående er en sponsoreret advertorial

Forrige artikelUgens tv-golf: Ni danskere i Korea, Højgaard i Mexico og kvinderne i Californien
Næste artikelGreens blev til issø på et øjeblik
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.