Dette er den niende online onsdagssnegl i dette coronaramte forår, der netop er blevet til sommer, og det er også den sidste.

I næste uge udkommer GOLFBLADET nemlig som trykt avis, og vil komme ud og ligge i alle golfklubberne 12. juni – ligesom man naturligvis stadig vil kunne læse den online her på siden.

Vi har oplevet en stor opbakning fra annoncørerne, som tydeligvis har savnet at vi udkom, og vi håber naturligvis også at I læsere har savnet bladet.

Der er stadig nogle ’små’ udfordringer i golfdanmark som følge af corona-krisen. Det er nemlig ikke ALLE klubhuse, der har fået lov til at åbne igen – i hvert fald ikke i skrivende stund. Snart sagt hver dag sker der nye ting, og 8. juni har hele tiden været en dato, man har ventet på. En dato, hvor forsamlingsforbuddet om ikke ophæves så forhåbentlig hæves til 30-50 personer eller flere, og en dato, hvor sådan noget som klubhuse igen må åbne for medlemmer og gæster.

Hvis ikke, så er der nogle klubber, hvor der er et lille problem med distributionen af GOLFBLADET, og der vil jeg på vegne af GOLFBLADETs ejer og redaktør bede jer om at tænke kreativt, som I jo sikkert allerede har gjort i flere måneder uden klubhus til rådighed. Vi krydser bare fingre for, at det ikke bliver nødvendigt med yderligere kreativitet.

Positiv omtale

I onsdagssneglen, både på tryk gennem årene og i de seneste ugers online, har jeg fra tid til anden kritiseret medierne for at være noget tendentiøse i forhold til deres dækning af golf. Senest var netop i forbindelse med corona, hvor et indslag i TV-Avisen vist kun kunne opfattes som meget fordomsfuldt.

I den forgangne weekend viste DR sig fra en helt anderledes åben og positiv side overfor golfsporten. Jeg havde selv fornøjelsen at være DR’s journalist og fotograf behjælpelig da de besøgte Helsingør Golf Club i forbindelse med afviklingen af Wiibroe Cup/DGU Elite Tour II, og der blev lavet ikke færre end tre meget fine, og meget positive indslag. De to første live i TV-Avisen morgen (søndag 31. maj) og det sidste i TV-Avisen kl. 18.30. Begge udsendelser kan streames på dr.dk/tv-guide og det kan anbefales.

Indslagene handlede mest om, at golfsporten lige nu for første gang i flere år oplever en vækst i tilgangen af nye medlemmer og både DGU’s formand, Lars Broch Christensen, og Helsingørs formand, Lars Svejstrup, siger kloge ord, ligesom en af Helsingørs nygolfere, Jesper Hersbro, er en strålende repræsentant for alle dem, der i de seneste uger har benyttet noget af den overskydende tid til omsider at få sig taget sammen til at prøve golfsporten af.

Jeg håber virkelig at den gode karma fortsætter til og efter Golfens Dag 21. juni, hvor klubberne igen får en god mulighed for at præsentere sig overfor potentielle medlemmer.

Det var faktisk lige før, at både DR’s journalist og fotograf blev så interesserede, at de overvejer at komme i gang med golf. Fotografen har endda et gammelt sæt stående i kælderen, som han nok mente stadig kunne bruges.

Med disse ord sender jeg onsdagssneglen tilbage på dens rette plads; i det trykte blad. Tak fordi I har læst med. Forhåbentlig læser I videre i GOLFBLADET fra 12. juni.

PS/ Vi fortsætter naturligvis med at opdatere golfbladet.com med aktuelle nyheder og artikler fra bladet.

DEL
Forrige artikelSilkeborg Ry passerer 2000 medlemmer og har prominent tilgang
Næste artikelPGA Tour: Aflysning og ny turnering
Avatar
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.