Eventyret sluttede for Richard Bland, der lørdag spillede sig ud af titelkampen i US Open med en en 77’er (+6), men for især tre andre lever håbet og drømmen stadig.

Louis Oosthuizen, verdens nummer 18, er den eneste af den førende trio, der tidligere har vundet en major – The Open tilbage i 2010 – men hele fire gange er han blevet nummer to, to gange endda efter omspil, og senest så sent som for tre uger siden blev han slået med ét slag af Phil Mickelson i PGA Championship.

Med en formidabel eagle på 18. hul efter at et putt på små 18 meter ramte pinden og dumpede i hullet, er King Louis, som Sydafrikaneren kaldes, på delt førsteplads i 5 under par og skal igen ud i en førerbold i en major.

Her får han følgeskab af canadiske Mackenzie Hughes, som har misset cuttet i seks af de syv majors han har spillet forud for dette års US Open. Han har også misset cuttet i sine fem seneste turneringer, men har pludselig fundet formen, og hans delte føring kan i høj grad tilskrives et endnu længere eagleputt end Oosthuizens. Hughes’ holede sit på 13. hul undervejs til en runde i 68. Tredjemand i delt føring er Russel Henley, der kom rundt i par, bl.a. efter et holet bunkerslag på 11. hul for birdie. Henley er aldrig sluttet indenfor top10 i en major.

Trioen er to slag foran to af feltets største stjerner. Rory McIlroy, der var dagens bedste på Torrey Pines, 67 (-4), og den forsvarende mester Bryson DeChambeau. Begge i -3 samlet.

På delt sjetteplads følger Jon Rahm, Scottie Scheffler og Matthew Wolff, der efter en lang formkrise igen viser sit enorme talent, alle i 2 under par, og stjerneparaden med realistiske vinderchancer, hvis de finder en drømmerunde i aften, fortsætter med Dustin Johnson, Collin Morikawa, Christiaan Bezuidenhout, Xander Schauffele og Kevin Streelman i 1 under.

13 spillere er således under par efter 54 huller på Torrey Pines, præcis som USGA ønsker at det skal være det i et US Open.

Drømmerunde på LPGA

Nelly Korda leverede drømmegolf af en anden verden, da hun med en 62’er (-10) spillede sig tre slag foran Leona Maguire og fire foran svenske Madelene Sagström i LPGA Tours Meijer LPGA Classic i Grand Rapids. De tre er hhv. 20, 17 og 16 slag under par.

De to engelske, forventede Solheim Cup-spillere Georgia Hall og Charley Hull deler femtepladsen – 14, et slag efter Su Oh.

Foto: Getty Images

DEL
Forrige artikelNy strålende runde af Thomas Bjørn
Næste artikelThomas Bjørn førte, men delte tredjepladsen
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.