Great Northern Challenge i Kerteminde fik en gyserafslutning bedst, som det lignede en meget sikker sejr til Odense Eventyrs Peter Launer Bæk. Den stride blæst med lejlighedsvise byger af vekslende styrke gjorde sidste runde til en voldsom udfordring, hvor kun to spiller slap rundt i +1. De tre spillere i førerbolden gik i +4, +3 og +4, men klarede dog som de eneste at slutte den samlede turnering under par.

Peter Launer overvejer sit næstsidste putt på 18.

Dagen igennem lignede det en duel mellem den førende Peter Launer Bæk og John Axelsen, Sorø med Andreas Hillersborg, Roskilde lurende bagude. Længe var odenseaneren skiftevis to og fire slag foran, og da han kom fem foran med to huller igen, syntes sagen klar. Så fulgte imidlertid en vandtur på par-3 hul 17 med en triple bogey 6 som resultat, mens Axelsen fik bogey og Hillersborg birdie. Pludselig var Launer Bæks forspring reduceret til et enkelt slag, og nu var det til Hillersborg, der faktisk havde et putt på 5 m for omspil på 18. Axelsen sluttede fornemt af med en birdie på den fascinerende ø-green, men det rakte stadig kun til en tredjeplads i denne stilling i toppen:

1. Peter Launer Bæk -3. 2. Andreas Hillersborg -2. 3. John Axelsen -1. 4. Christian Jacobsen, Korsør, Axel Boasson og Alexander Wennstam, Sverige +1. 7. Bl.a. Nicolai Tinning, som var en af de spillere, der beherskede forholdene til +1, i +3.

Et par hundrede tilskuere fulgte finalerunden, og mange trodsede vejrliget og gik med rundt, bl.a. Rasmus og Nicolai Højgaard. Sidstnævnte vandt den forrige Great Northern Challenge og overrakte Peter Launer Bæk sejrstrofæet hovedbilledet), efter at Flemming Astrup havde takket sponsorer og ikke mindst Great Northern for den støtte, der gjorde turneringen mulig. Alt var perfekt på golfcentret,hvis greenkeepere blev udfordret af vejrliget, men i den grad bestod.

Peter Launer Bæk holder takketale i overværelse af Nicolai Højgaard og Flemming Astrup

På Road to Europe ligger de bedste danskere således placeret: 2. Lasse Jensen. 4. Peter Launer Bæk. 6. Nicolai Tinning. 10. Morten Ørum Madsen. 11. John Axelsen.

De ti bedste får kategori på Challenge Touren, de fem bedste dog meget bedre end nr. 6-10.