Meget skal gå galt, hvis ikke Dustin Johnson i nat skal kåres som vinder af FedEx Cuppen, PGA Tourens rangliste.

Inden finalen fører han med ikke mindre end fem slag efter at have gået søndagens tredje runde i 64 slag (-6). Det bragte ham på 19 under par (husk, at han startede turneringen i -10!), og det synes nærmest naturstridigt, at han ikke skulle kunne holde det forspring. Dustin Johnson er ikke alene nummer et på verdensranglisten, han er også i noget nær sit livs form. De seneste tre uger er han blevet nummer to i PGA Championship, har vundet Northern Trust med 11 slag til nummer to, og tabt i omspil i BMW Championship.

De nærmeste til at fravriste Johnson sejren og de medfølgende 15 millioner $ er Xander Schauffele og Justin Thomas i -14. Schauffele startede turneringen i -3, så han er reelt den, af alle der har spillet bedst i turneringen (-11), men hente syv slag på Johnson virker usandsynligt, også selvom, de to af dem er hentet.

Lille ændring stor effekt

De første to runder på East Lake ramte Dustin Johnson blot syv fariways i alt, og det holder ikke i længden, selvom han holdt fast i førstepladsen. Derfor lavede han en lille ændring i svinget op til tredje runde. Hans opstilling var lidt for langt fra bolden, ikke meget, men nok til at de lange drives blev skæve. Ved at stille sig en anelse tættere på bolden, blev driveren rettet ud og i tredje runde ramte han 11 fairways. Derfra er golf ulig meget lettere – også for verdens bedste golfspiller.

Afgørelsen falder i aften og kan følges live GOLFTV, der sender fra kl. 18 med en times studieoptakt fra kl. 17.

Foto: Getty Images

DEL
Forrige artikelEuropean Tour: Smerteligt nederlag til Kaymer
Næste artikelDM i parkgolf
Avatar
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.