Ustandselig rev man sig i håret, mens Oliver Wilson brændte det ene putt inden for 3 m efter det andet. Så fik han heldigvis nogle betydeligt længere, og dem kunne han putte. Det var vejen til sejr i Made in HimmerLand -21 foran Ewen Ferguson -20 og den store overraskelse, Kristian Krogh Johannesen fra Norge -18 efter dagens bedste runde, -6.

For Wilson var det sejr nr. 2 på DP World Tour, mere end ti år efter den første, og han var meget rørt, så han næsten ikke kunne sige noget i sejrsinterviewet – da han først kom i gang, var han til gengæld næsten ikke til at stoppe igen! Wilson ses på Gettys billede med det smukke Georg Jensen sejrstrofæ.

Johannesens tredjeplads var et resultat af en lykkelig forglemmelse. Han spiller på Challenge Tour og havde glemt at melde sig til ugens turnering, men derefter viste det sig muligt at komme med i Danmark!

Den danske udfordring blev hurtigt reduceret til Marcus Helligkilde. En kort overgang var Jeff Winther lige med Helligkilde, men så faldt han tilbage. Han var dog godt tilfreds med sit spil, og efter hans placering som nr. 15 kan kan vi vente noget af ham i næste uge på Wentworth.

Helligkilde faldt først fra på hul 16, hvor pinden bagest på green stod maksimalt ubehageligt, så der var et stort antal bogeys og dobbeltbogeys. Helligkilde tog fejl af vinden og gik over green, og så var det udmærket at redde sig med en bogey.

Det samme var sket på 13, men ellers spillede det danske stortalent, som stadig er eneste dansker, der har vundet på HimmerLand (Jyske Bank PGA Championship i 2020, arrangeret pga. coronaen som et dansk mesterskab), og det vil ikke undre, hvis han næste år bliver den første vinder af MIH. En 8. plads i -16 var et smukt resultat.

Men der vil være fuldt af danske sejrskandidater næste år: Rasmus Højgaard og Thorbjørn Olesen, der delte placeringen som 22 i -11; Lucas Bjerregaard og Søren Kjeldsen, der delte 41. pladsen i -8; eller kæmpetalenterne Christian Jacobsen, nr. 69 i par, og Oliver Hundebøll, nr. 72 i +1.

Slutstillingen i toppen af det succesfuldt afviklede Made in HimmerLand, hvor det eneste, man savnede, var lidt flere tilskuere, blev: 1. Oliver Wilson, England -21. 2. Ewen Ferguson, Skotland -20. 3. Kristian Krogh Johannesen, Norge -18. 4. Matthew Jordan, Matthew Southgate og Ross McGowan, alle England samt Francesco Laporta, Italien -17. 8. Marcus Helligkilde, Daan Huizing, Holland, Nicolai von Dellingshousen, Tyskland og Justin Walters, Sydafrika -16.

Et hurtigt blik til Challenge Tour viser, at Nicolai Kristensen i sidste runde af B NL Challenge spillede sig frem som nr. 14 i -14. Dermed krøb han lige ind i top-20, der får kort til DP World Tour næste år.

Martin Leth Simonsen blev nr. 30 i -11 og holdt sin placering som nr. 14 på listen.

Tyskeren Alexander Knappe vandt i -20 foran svenskeren Mikael Lindberg -19.

Forrige artikelLørdag i øvrigt med bl.a. skuffende VM-indsats
Næste artikelSpil golf på Bjäre Golfklubb Hotel & Lodge
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.