Covid-19 har fået endnu et ‘offer’ på PGA Tour. Denne gang særdeles uheldigt for den implicerede og for The Memorial Tournament. Det er nemlig den forsvarende mester Jon Rahm, der efter sin anden runde, fik foretaget en rutinemæssig test som han skulle fordi han i mandags havde været i tæt kontakt med en smittet. Derfor fik han valget mellem at trække sig fra turneringen eller blive testet dagligt og befinde sig i sin egen boble i boblen. Rahm valgte det sidste.

Fredag kunne anden runde ikke færdigspilles på grund af regnvejrsforsinkelser, og Rahm var en af dem, der derfor afsluttede runden lørdag morgen. I fejende stil, der blandt andet indeholdt et hole-in-one på 16. hul, gik han -7, og han førte turneringen i -10 da han fik taget sin obligatoriske test efter runden og derefter startede tredje runde.

Resultatet af testen var positiv. Mens Rahm fortsatte storspillet på banen – og gik tredje runde i 8 under par – blev en kontroltest analyseret og den var også positiv. Derfor måtte Rahm trække sig fra en klar førerposition og er nu i isolation til 15. juni, to dage inden US Open starter på Torrey Pines.

Med Rahm ude af spillet, er Collin Morikawa (66) og vinderen fra 2019 Patrick Cantley (68) nu på -12 og deler førstepladsen tre slag bedre end Branden Grace og Scottie Scheffler på tredjepladsen. Derfra er der yderligere tre slag ned til de nærmeste.

Lexi fører US Women’s Open

Lexi Thompson gik den vanskelige Olympic Club i San Francisco i 66 slag uden en bogey på kortet, og den amerikanske superstjerne spillede sig dermed på førstepladsen i 7 under par, et enkelt slag bedre end Yuka Saso.

Lexi Thompson spiller sit 15. US Women’s Open, siden hun fik debut som bare 12-årig i 2007, men hun har aldrig vundet titlen, og søndagens førerbold er også hendes første i den prestigefyldte turnering.

Emily Kristine Pedersen gik 3. runde i 73 slag – efter en rutsjebanetur af en bag9, hvor hun skiftevis lavede bogeys og pars indtil hun endelig fik dagens anden birdie på sidste hul og ligger som nummer 23 i +5.

Foto: Getty Images