Afslutningen på Nedbank Challenge i Sun City i Sydafrika blev knap så spændende for danske seere som håbet. Det stod hurtigt klart, at Rasmus Højgaard ikke havde en dag med marginalerne på sin side, og faktisk bør vi igen være imponerede over, at han på et bundniveau alligevel fightede sig til en delt 8. plads i -5 efter dagens runde i +4.

Tommy Fleetwood græd sin modige tårer efter sit sidste putt – og sikrede sig siden, at det var rigtigt nok alt sammen med en selfie (Getty). Ikke af ærgrelse, men af rørelse over endelig igen at have vist sit bedste og vundet i -11 efter en hård dyst med Ryan Fox, New Zealand -10 og Shubhankar Sharma, Indien -9.

Thorbjørn Olesen blev nr. 44 i +3 og Nicolai Højgaard nr. 55 i +6. Rasmus Højgaard og Olesen er de eneste danskere i sæsonfinalen i Dubai.

I Q-school-finalen fortsatte John Axelsen, hvor han slap i går. Med en runde i -5 ligger han nu på delt andenplads i -13, to slag efter svenskeren Simon Forsström -15.

Nicolai Kristensen fik gang i scoringen igen og ligger som nr. 17 i -8, og selv om Benjamin Poke havde en dårlig dag i +2, ligger han som nr. 37 i -5 klart til at klare cuttet til 70 og lige efter mandagens spil. Det er netop nu -2, så August Thor Høst kan godt klare det, selv om han aktuelt er nr. 1+4 i +1.

Lidt sværere, men ikke fuldstændig umuligt bliver det for 119 Joachim B. Hansen +3 (efter en runde i -5). 127. Peter Launer Bæk +3. 138. Lucas Bjerregaard +5, mens det nok ikke vil kunne lykkes for Hamish Brown +10.

Der spilles i alt seks runder, hvorefter de øverste 25 får kort til DP World Tour, og de øvrige i finalen kort til Challenge Tour.

Forrige artikelSå fører Rasmus Højgaard – og Axelsen lavede ny superrunde
Næste artikelFire danskere klarede cuttet – de tre i top-10
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.