Med friskfanget Hirtshals-fisk, bøffer af Himmerlandskød, superrammer og svigerfars budgetlægning vil den blot 25-årige Mike Høegh Simonsen lokke madelskere til Restaurant Jægerspris, som han forpagter i Aalborg GK. Han har bl.a. vundet to guldmedaljer med kokkelandsholdet og sværger til friske, lokale råvarer: Himmerlandskød, fisk frisk fra auktionen i Hirtshals, hønsesalat rørt fra bunden, hjemmebagt surdejsbrød, økologiske grøntsager, frugter og urter.

Mike er Aalborg GKs første forpagter nogensinde, og hans mad har straks givet en opsætningsfremgang på 30%.
’Spændende feminine serveringer’ kalder Mike sit tilbud om mere kvalitet i mindre portioner til betalelige priser i restauranten med udsigt over putting green til skov og sø. Selvfølgelig bestilt ved og serveret – ofte af Mike selv – direkte ved bordene.
– Væk er derimod de skovhuggerstore portioner af bøfsandwich og frituremad, som jeg forstod, at kun et mindretal af specielt klubbens kvindelige medlemmer havde mod til at vove sig i kast med,’ forklarer Mike, der til foråret vil supplere terrassens hyggebelysning med en champagnebar.

Dagligt er der åbent fra morgen til aftensmad, og landsholdskokken satser bl.a. på mindre omfangsrige stykker smørrebrød, spændende salater, klassisk æggekage, friskrørt tatar med håndskårne fritter samt pandestegte fisk; eller mere klassiske frikadeller med spidskål, sæsonens fisk og suppe eller Ribeye-steak med tomatiseret hjemmelavet bearnaise. Kortet er ens frokost og aften, og som dessert kan man fx vælge Gateau Marcel, dansk æblekage eller pandekager med appelsinsauce.
Hvordan kan gæsterne ’smage’ VM-guldmedaljevinderen?
– Jeg har lært, hvordan man tilbereder, kombinerer og fremhæver råvarernes kvalitet uden at strø om sig med kaviar og trøfler og leverer et godt måltid til rimelig pris, svarer Mike.

Han vovede forpagtningen på opfordring fra sin svigerfar Kim Jensen, der er medlem af klubben og anlægsgartner og giver en hånd med, når det gælder budgettet. Han er også med i arbejdet for at etablere levering ud af huset.
For Aalborg GK betyder forpagtningen bortfald af en årlig udsigt på ca. 100.000 kr., og det er jo også en god forretning.

DEL
Forrige artikelUSA: Hole-in-one og glade minder
Næste artikelBreaking: Joachim B. Hansen vandt sin første ET-sejr
Avatar
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.