For første gang vokser medlemsskaren i Trelleborg GC som et resultat af en målbevidst, fokuseret indsats på mange fronter

Det første, man bemærker, når man for tiden kommer til Trelleborg GK, er flere rør med et væld af røde golfbolde.
Er man ikke medlem, spørger man, hvad meningen er, og får at vide, at hver bold ligger der for et nye medlem i 2019. For tiden er det 143, så det gør indtryk og er et fast samtaleemne. Hvordan er det gået til?
Fokus på rekruttering
Efter mange år med medlemstilbagegang besluttede klubben at sætte alt ind på at vende trenden. Det skete i et rekrutteringsudvalg, der efter intens brainstorming kom med mange nye initiativer.
Et meget vigtigt var at gøre arbejdsgangen hurtig fra ide til implementering. Det har man gjort ved, at der et medlem af bestyrelsen i samtlige udvalg. Desuden er der lavet klokkeklare økonomiske rammer, så man præcist ved, hvad der vil være muligt.

Gaven for livet
Størst succes har man haft med DGUs fine ide, ’en gave for livet’. Den består af en gaveæske, i hvilken man finder et gavekort på to måneders gratis medlemskab af golfklubben.
Den er perfekt som vært(inde)gave, fødselsdagsgave, opmærksomhed til en kollega, præmie på Golfens Dag og i mange andre situationer, og da der jo er en bagtanke med at give en sådan gave, har modtageren allerede en ven, der kan fungere som en slags mentor, hvis han/hun beslutter at benytte sig af tilbuddet.

Lokalsamfundet
Trelleborg har også rettet ekstra opmærksomhed mod lokalsamfundet, hvor man er synlige så tit, det er muligt: Når der er kræmmermarked eller festuge, eller når kommunen fortæller nytilflyttede, hvad de kan gøre i deres nye kommune.
Gratis træning
En attraktiv ting er, at alle medlemmer i Trelleborg tilbydes gratis træning hver mandag, torsdag og lørdag aften.
Desuden er der kaninturnering med præmieoverrækkelse ved fællesspisning i den meget vel fungerende restaurant hver lørdag formiddag, vel at mærke hele året. Der er livlig aktivitet på Facebook, hvor nye medlemmer fx kan finde nogen at spille med, og der udsendes nyhedsbreve hver måned.

Andre gode ideer
Et problem, mange klubber har, er, at personer i arbejde har svært ved at nå at være med i herre- og dameklubberne, der ofte spiller formiddag eller tidlig eftermiddag.
Det har en gruppe på for tiden 43 kvinder imødegået med deres ’Golf for arbejdsramte kvinder’.
Andre klarer tidsproblemet ved at følge Gary Players råd om at spille runder på 12 huller. Det gør man i Trelleborg GK ved at spille 18 hulsbanens hul 1-10 og gå derfra videre på Pay&Play-banens 26 og 27.
De er opfindsomme i Trelleborg – og det har givet pote!

Forrige artikelDansk pige vinder ONE Length Challenge
Næste artikelForbedret Range2Green app
John Kristensen
John Kristensen, 57 år, er ejer af MagMedia, som udgiver aviserne GOLFBLADE, TENNISAVISEN og SKIAVISEN. John er uddannet cand.merc. i afsætning fra CBS, og har mere end 30 års erfaring fra udgivervirksomhed. John spiller gerne golf når tiden tillader det.