Alle 24 spillere er ankommet til Rom og den 44. udgave af Ryder Cup. Det amerikanske hold fløj ind samlet fra Atlanta, på nær Brooks Koepka, som kom alene fra Chicago, hvor han spillede LIV Golf turnering i weekenden.

Blandt andet det blev de to kaptajner, Zach Johnson og Luke Donald, spurgt ind til på det første pressemøde på Marco Simone, som blev en fordragelig og afslappet affære.

– Det var ganske enkelt mest praktisk, at Brooks rejste direkte fra Chicago end at vi skulle vente på ham i Atlanta, sagde Zach Johnson, og understregede, at han ikke lagde meget vægt at Bryson DeChambeau efter sin LIV-sejr i Chicago havde udtrykt skuffelse over ikke at have fået et opkald fra Johnson.

– I det forgangne år har mit fokus været at følge de spillere, der var i top30 og siden i Top20-25 på ranglistesystemet vi benytter, og som er baseret på de turneringer der tæller til det. Derfor var Bryson ikke for alvor i mine tanker, sagde han og udtrykte at hans hold er trætte efter rejsen, men parat til at yde en stærk og fælles indsats i Rom.

Ludvig på radaren

Også Luke Donald var glad og tilfreds med at alle hans spillere er ankommet og er klar til at spille. Han blev spurgt ind til Sergio Garcia, som er skuffet over ikke at have en rolle i Ryder Cup, og svaret lignede meget Zach Johnsons i forhold til DeChambeau: – Reglerne er ret enkle, og Sergio var ikke en mulighed, uanset om jeg ville have overvejet ham eller ej.

Den svenske Ryder Cup-rookie, Ludvig Åberg, som først blev professionel i sommer, var til gengæld ‘på radaren’ allerede i januar, hvor hans præstation i turneringen i Dubai – som amatør – imponerede vice-kaptajn, Edoardo Molinari så meget, at han bad Donald holde øje med ham.

– Han er meget ung, men den måde han slår til bolden på, og hele hans fremtoning er meget imponerende, siger Luke Donald.

Donald blev spurgt om han overvejer at lade nogle spille alle fem sessions, eller om han overvejer først at benytte nogle i singlerne. Dertil svarede han, at Marco Simoni er en meget fysisk krævende bane, og at det kan spille ind i overvejelserne. Men, sagde han, det er muligt at nogle spiller alle fem sessions. Jeg har svært ved at forestille mig, at nogen skulle sidde over de to første dage og først komme i betragtning i singlerne.

Ryder Cup starter fredag morgen med fire foursomes, efterfulgt af fire fourballs.

Foto Getty Images

Forrige artikelAnalyse af scoringerne i Solheim Cup
Næste artikelTirsdagsanekdote med euforisk glæde
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.