Det er blevet populært at spille på golf. Golf får måske ikke altid den medieeksponering herhjemme som sporten fortjener, men ikke desto mindre better flere og flere danskere på den populære sportsgren.

Vi giver dig i denne artikel en introduktion til hvordan du kan spille på golf odds, og dermed tilføje et ekstra aspekt af spænding til golf-sæsonen eller turneringen. Spil på golf, og få meget mere underholdning i kukkassen.

Odds-væddemål året rundt

Der bliver spillet golf verden over næsten året rundt, og det betyder naturligvis også, at du kan spille på golf odds det meste af året. Både PGA-touren og den europæiske European Tour kommer vidt omkring ift. destinationer. Når det er superkoldt et sted på kloden, kan den omrejsende golfkaravane nemt finde sig et varmt sted med optimale forhold for verdensklassegolf.

De mange golfturneringer åbner naturligvis også op for et hav af golf-væddemål. Du behøver ikke længere vædde med kammeraterne på golfbanen for at få lidt ekstra underholdning. Spiludbyderne giver dig i dag muligheden for at vinde nogle ekstra lommepenge på din golfviden, så du slipper for at vædde med vennerne om dine egne (måske lidt tvivlsomme) kvaliteter på golfbanen.

De mest populære golf væddemål

Du kan ikke overraskende spille på et hav af forskellige golf væddemål hos spiludbyderne henover året. Vi introducerer dig her til de mest populære.

Vinderspillet er det mest spillede inden for golf-væddemål. Her handler det om, at du skal forudsige vinderen af en golfturnering. Det lyder jo pænt svært, ikke? Det er det også, men heldigvis er oddsene også derefter. Du får typisk rigtigt gode odds, hvis du kan forudsige turneringsvinderen. Husk dog på, at du også kan spille live betting på de fleste større golfturneringer, så du behøver ikke nødvendigvis forudsige vinderen før turneringen går i gang. Faktisk er det typisk lidt nemmere at finde et godt golfvæddemål, når man når til finalerunderne. Så er spillerne spillet varme, og du har haft et par runder til at studere deres spil.

Hvis du synes, at det er pivsvært at ramme vinderen af en golfturnering, kan du også vende det hele på hovedet. Du kan selv udbyde dine odds inde på spillebørsen Betfair, og dermed agerer du i princippet selv bookmaker. Det er ofte langt nemmere at finde en spiller, som IKKE vinder turneringen. Denne spilleform er dog også lidt mere risikabel. Hvis du udbyder odds på spilleren der går hen og vinder turneringen, kan det koste dig en god sjat. Du kan læse mere om hvordan en spillebørs fungerer på spilportalen 7.dk.

Vinderspillet udbydes typisk også i Top3, Top10, Top20 osv. Det gør det unægtelig en del nemmere, at finde en spiller som gør en god figur og ikke nødvendigvis går hele vejen.

Vinderspillet er typisk åbent fra før turneringen starter, og de spillere der ikke klarer cuttet bliver sorteret fra når det er afgjort (typisk efter runde 2). Flere spiludbydere udbyder odds på vinderspillet i de store turneringer længe før turneringen spilles, men det bør du holde dig fra. Det er pænt umuligt at vide, om din odds-fidus overhovedet er i form flere måneder efter. Så hold snitterne fra langtidsvæddemålene på f.eks. US Masters, US Open, The Open Championship, Ryder Cup og Race to Dubai. Du binder under alle omstændigheder penge op i længere tid – og de kan være placeret bedre i mellemtiden.    

H2H (head to head) er betegnelsen for når to golfspillere er sat op i en direkte duel. Her handler det om at finde den af to spillere, som samlet opnår den bedste placering i turneringen. Denne variant er yderst populær, fordi her skal du blot have styr på to spillere. Det er lidt nemmere, at have styr på en spiller i gigantisk god form, eller en som ikke kan ramme noget som helst. Spiludbyderne sætter spillerne op i dueller, som de mener er jævnbyrdige eller 50/50, så oddsene er typisk ganske gode.    

På de større golfturneringer finder du også væddemål med tre spillere sat op i et indbyrdes spil. Disse spil kaldes typisk 3-bolde. Den ekstra spiller gør det en smule sværere, men det afspejles heldigvis også i oddsene. En 3-bold er dermed en H2H med sidevogn!

Head-2-heads er rent betting-mæssigt måske den nemmeste måde at komme i gang med at spille på odds. Du kan spille for ganske små beløb, og du kan drage dig nogle værdifulde erfaringer før du kaster dig ud i de mere avancerede spil.

Klarer cuttet / klarer ikke cuttet – Ja, dette spil giver jo lidt sig selv. Hvis du ikke kan vente helt til søndagens finalerunde med at få en afgørelse på dine spil, kan du måske finde en fidus eller to i hvem der klarer cuttet eller hvem der ikke gør. Det er faktisk et ret sjovt spil. Dels er det jo lidt sjovt, at sidde og følge de udvalgte spillere, og heppe på sin egen favorit og håbe på masser af bunkers, triple-bogeys og andet godt til ”modstanderen”.

De bedste spillere giver ofte ret høje odds på ikke at klare cuttet, så her gælder det om at forudsige en overraskelse. Hvis banen ikke passer til deres spillestil, eller hvis de er lidt mindre motiverede end normalt efter en hård måned, kan det give mening at spille imod favoritterne.    

Bedste spiller fra et land

De store golfnationer kan oftest mønstre et hav af spillere i en enkelt turnering. Spillet går ud på, at finde den bedst placerede spiller fra en enkelt nation. Du finder ikke bedste spiller fra San Marino, men mere ofte spiller du på ”bedste amerikanske spiller”, ”bedste spanske spiller”, ”bedste australier”, bedste europæer” og ”bedste rookie”.

Disse spil er måske en anelse søgte. Det nationale tilhørsforholdet betyder jo intet i en turnering – hvis man ser bort fra f.eks. Ryder Cup. Det handler vel ret beset om, at i golf skal oddssætterne være en smule mere kreative end i f.eks. fodbold. Derfor finder du op til flere afskygninger af disse ”bedst af”-væddemål.

Hole-in-one eller ej

Det ultimative slag i golf er naturligvis det sagnomspundne hole-in-one. Du kan oftest spille på, om der kommer en hole-in-one i turneringen eller ej. Det er måske lidt overraskende, men der falder altså oftere en hole-in-one end ikke i en stor golfturnering. Du kan med fordel tjekke banen, før du roder dig ud i dette spil. En bane med en masse par-3 huller vil nødvendigvis gøre det mere sandsynligt, at der falder et hole-in-one.

Diverse side-væddemål

Der er et hav af mere eller mindre svære side-væddemål. ”Afgøres turnering i play-off?”, ”Kommer der over eller under 8 birdies på 2. hul”, ”Hvilken nationalitet har vinderen?”, ”Vindes turneringen af en spiller, som allerede har vundet en major?”, ”Hvilken farve trøje bærer Tiger Woods på søndagens finalerunde” og ”Hvilken alder har vinderen?”. Ja, der er mange mindre side-væddemål som bestemt er værd at bruge noget tid på. Der findes et utal af side-væddemål, og hvis de mest gængse varianter virker lidt for kedelige, er det måske her du finder guld.

Hvor kan man spille på golf?

Du kan spille på golf hos enhver spiludbyder med respekt for sig selv. De fleste spiludbydere har et fint udvalg af golf odds og væddemål, men de bedste produkter finder du formentlig hos de spiludbydere, som har et britisk hjemmemarked. Britiske spillefugle er nemlig ganske glade for golfvæddemål.

Husk blot på, at det er vigtigt, at du kun spiller hos en spiludbyder med en dansk licens. Spiludbyderen har en licens, hvis de reklamerer med Spillemyndighedens logo. Held og lykke med dine golf-odds.     

Artiklen er sponsoreret af 7.dk

Forrige artikelVälimäki kåret som Rookie of the Year
Næste artikelUgens tv-golf: Nanna i sæsonfinalen
Golfbladet er Danmarks største golfavis, som nu også tilbyder et digitalt univers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser samt anmeldelser af udstyr, baner og rejser.