Xander Schauffele, der torsdag indledte PGA Championship med at tangere majorrekorden på 62 slag, udførste kunststykket at føre fra start til mål på Valhalla i Louisville, Kentucky.

Imponerende holdt han sammen på nerver og spil og kunne til slut hole et 2 m langt putt for sejr i mesterskabsrekord -21, et slag foran Bryson DeChambeau og tre foran Viktor Hovland, der begge havde lagt maksimalt pres på ham i dagens løb. På Gettys billede har han netop holet det afgørende putt.

Begge lå efter seks birdies i -19 før sidste hul. Hovland havde måttet redde sin par på nogle tidlige huller, før han fik gang i scoringen, men på de afsluttende huller blev hans birdieputts for mange. DeChambeau havde publikum i ryggen samt et svineheld på 16. hul, hvor han slog ud blandt træerne, men bolden ramte et af dem og kom tilbage midt på fairway.

Efter et tvivlsomt udslag af såvel Hovland som DeChambeau på 18. hul, banens letteste, havde de begge til slut birdieputt på godt 2 meter. DeChambeaus kunne lige krybe ned i hullet, mens Hovlands putter for første gang svigtede ham, og han overvældet af skuffelse derefter brændte parputtet uden at være i nærheden af at miste tredjepladsen.

Før runden kunne 15 spillere stadig håbe at vinde, men før bag-9 var de reduceret til tre. Collin Morikawa, der gik i førerbold med Schauffele, fik 14 pars pga. for lidt aggression og for mange nerver, før han fik bogey på 15. En birdie på 18 tillod ham dog at dele fjerdepladsen med Thomas Detry i denne stilling i toppen: 1. Xander Schauffele -21. 2. Bryson DeChambeau -20. 3. Viktor Hovland -18. 4. Collin Morikawa og Thomas Detry -15. 6. Shane Lowry og Justin Rose -14. 8. Billy Horschell, Scottie Scheffler, Justin Thomas og Robert MacIntyre -13. 12. Alex Norén, Rory McIlroy, Taylor Moore, Dean Burmester, Lee Hodges og Sahith Thegala -12.

Ingen af danskerne havde større held i sidste runde. Thorbjørn Olesen blev nr. 53 i -5, mens Rasmus og Nicolai Højgaard blev delt nr. 68 i -2.

Vi kan ikke være skuffet over, at tre danskere klarede cuttet i samme major, og alle tre skal nok komme tilbage og placere sig i toppen, når der bliver nye chancer.

Forrige artikelForan afsluttende drama på Valhalla
Næste artikelTirsdagsanekdoten samler op
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.