Fredag bragte Xander Schauffele  (billedet/ Getty) sig tre slag foran sin nærmeste konkurrent i CJ Cup at Shadow Creek i Las Vegas, da han gik i -8 og kom til -14.

Måden, han gjorde det på, var spektakulær. Han startede på hul 10 og fik par. Det gjorde han også på hul 12, men på samtlige andre huller, før han vendte, fik han birdies.

Han havde gode approachslag, bestemt, men det utrolige var den måde, alle hans birdieputts faldt i på fra alle afstande.

Efter vendingen fik han de samme putts, men nu droppede boldene ikke mere end en enkelt gang.

Der skulle scores virkelig lavt, hvis man ville følge med. Otte spillere gik i -6 eller bedre, og Jon Rahm var den eneste i top-25, der gik over par. Det sendte ham tilbage som nr. 15 i -4.

Tyrell Hatton havde fortsat meget smukke slag, men var knap så stabil. Jo, på for-9 spillede han bogeyfrit med tre birdies, men fire birdies mere på bag-9 kom lidt skiftevis med tre bogeys. Han ligger nu nr. 2 i -11 samlet og følges af 3. Russell Henley -10. 4. Talor Gooch -9. 5. Jason Kokrak og Collin Morikawa -8.

Norske Viktor Hovland, som gik i +3 torsdag, var i -6 fredag og klatrede op som nr. 20 i -3. Dermed passerede han bl.a. Rory McIlroy, der ligger som 26 i -2 i det 78 spillere store felt, der ikke har cut.

Matthew Wolff er delt nr. sidst i +9, men det skyldes en skade, der fik ham til at humpe slemt rundt, så man kan spørge sig selv – og ham – om han ikke burde have trukket sig.

DEL
Forrige artikelSimonsen i top-20
Næste artikelLeth Simonsen frem i top-10
Avatar
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.